Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературознавчий універсум Степана Хороба (до 75-річчя від дня народження)



19 червня 2024 р. з нагоди 75-річчя від дня народження доктора філологічних наук, професора Степана Івановича Хороба – відомого літературознавця, театрознавця, журналіста, педагога, члена Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, відмінника освіти, заслуженого діяча науки і техніки України, відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка підготував однойменну віртуальну виставку та відеопрезентацію.

Степан Хороб – лавреат Міжнародної премії Швабінських-Воляників (США, 2006), обласної премії ім. В. Стефаника 2007 року в галузі літературознавства,  міської премії ім. І.Франка 2017 року за літературознавче дослідження драматургії Івана Франка «Драма – моя стародавня страсть…». Справою життя Степана  Хороба стало служіння  науці, слову, рідній культурі. Драматургія, театр залишають за собою чільне місце й у душі, і в науковій лабораторії вченого. У літературознавчому просторі України Степан Хороб сьогодні – один із найавторитетніших дослідників драми.

Його доробок як історика й теоретика літератури - це гідний внесок до здобутків вітчизняної науки. Трепетне ставлення до національної духовної спадщини спонукало Степана Хороба взятися за непросту справу редагування, упорядкування й видання як художніх текстів авторів, що після 30-х років минулого століття майже не видавалися в Україні, так і маловідомих на українських теренах праць авторитетних діаспорних учених.

Більше дізнатися про вченого можна, переглянувши віртуальну виставку, яка представляє такі розділи та матеріали:

Детальніше ознайомитись з віртуальною виставкою можна за посиланням: https://lib.if.ua/exhib.html

 

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка