Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Василь Мойсишин: у тандемі науки і поезії



09 квітня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка у відділі краєзнавчої літератури розгорнуто ювілейну книжкову виставку «Василь Мойсишин: у тандемі науки і поезії», що присвячена знаній особистості нашого краю, доктору технічних наук, професору, академіку Української нафтогазової академії, голові Івано-Франківського обласного осередку НТШ, поетові Василеві Мойсишину.

Народився він у шахтарському місті Суходільськ Луганської області. Дитинство та шкільні роки пройшли на Прикарпатті, в місті Калуші. Навчався на механіко-математичному факультеті Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Працював інженером, старшим науковим працівником науково-дослідного сектору Івано-Франківського інституту нафти і газу.

Василь Мойсишин опублікував понад 200 наукових та навчально-методичних робіт, серед яких 10 книжок, три інструктивні документи. Крім цього, у своєму доробку науковець має наукове відкриття в царині геомеханіки, за яке нагороджений срібною медаллю ім. Петра Капіци.

Василь Михайлович входить до складу секції гірничої справи Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, експертної ради державної акредитаційної комісії України з розробки корисних копалин і металургії, спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських і докторських дисертацій, редколегії 4 наукових журналів.

 

Оновлено 16-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка