Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Культурологічна сесія «Американська поезія» від Девіда Лівінгстоуна



06 березня 2023 року в партнерському центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності розмовного клубу англійської мови відбувся захід, який модерував Девід Лівінгстоун, професор зі США, який на даний час викладає англійську мову в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника. Це була англомовна культурологічна сесія «Американська поезія 19-го століття», адже 21 березня відзначається Всесвітній день поезії.

Девід здійснив короткий екскурс у світ поетичного слова американських письменників 19-го століття, найвідоміші серед яких Емілі Дікінсон і Едгар Алан По, учасники заходу зачитали найвідоміші вірші того часу, обговорили вплив історичних подій на культуру країни.

Всесвітній день поезії щорічно відзначається 21 березня. Поезія - це одне з найгеніальніших досягнень людства. Висловлювати свої почуття у віршованій формі, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому наодинці з собою, - на це здатна тільки поезія, найбільше з мистецтв, створених людиною.

Поезія - це музика душі, найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любов до краси. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. І таким близьким для Девіда є музичний інструмент банджо, з яким він нерозлучно відвідує всі наші заходи і звучання якого радує нашу душу.

Запрошуємо всіх зацікавлених на наші бібліотечні зустрічі в клубі розмовної англійської з носіями мови! Вся інформація на сторінці проєкту в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/woacenterivanofrankivsk

Cвітлини

 

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка