Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Фахівці ІФОУНБ ім. І. Франка на семінарі Міністерства культури та інформаційної політики України



31 січня 2024 року бібліотекарі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь у семінарі «Взаємодія з донорами в питаннях захисту/консервації пам’яток архітектури України, що зазнали ушкоджень внаслідок війни», організованого за ініціативи Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України та Світового Фонду Пам’яток (World Monuments Fund)

Головна мета семінару - ознайомити працівників культурного сектору та керівників закладів культури з можливостями ґрантової підтримки проєктів, націлених на збереження архітектурних пам'яток, а також про особливості реалізації реставраційних/консерваційних заходів на історичних будівлях, що  зазнали ураження внаслідок воєнних дій.

Ключовими спікерами на семінари були: Катерина Гончарова з презентацією «Взаємодія з донорами в питаннях захисту/ консервації пам'яток архітектури України, що зазнали ушкоджень внаслідок війни», де мова йшла про те, як подати заявку на ґрантову підтримку від Світового Фонду Пам'яток (WMF); Юрій Ковальов, який представив проєкт «КРОК за КРОКом» з реалізації проєкту невідкладних протиаварійних та консерваційних робіт на будівлі Чернігівської бібліотеки для юнацтва та Музею українських старожитностей у м. Чернігів; Юлія Ваганова, виконувач обов'язків генерального директора Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, яка розповіла як відбувається ліквідація пошкоджень музею.

Після доповідей відбулася сесія «запитання - відповідь».

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка