Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна книгозбірня – локація для отримання навичок комп'ютерної та цифрової грамотності



11 січня 2024 року в регіональному тренінговому центрі – Хабі цифрової освіти Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка (директор Людмила Бабій) розпочався курс навчання комп’ютерної грамотності для місцевих жителів громади та внутрішньо переміщених людей (ВПО). Група складається з шести учасників, а тренерками є бібліотекарки обласної книгозбірні Марина Цюпа та Марія Ілюк, які успішно провели перше заняття-знайомство.

Під час першого тренінгу учасників курсів ознайомили з комп'ютером та його функціями: розглянули питання про будову комп'ютера, складові, види та призначення, вивчили клавіатуру та «гарячі» клавіші, навчилися створювати папки, здійснювати пошук в інтернеті.

Навчання відбувається в інтерактивній формі - від теорії до практики з презентаціями та відеолекціями. Фахівці намагаються кожному приділити увагу та допомогти в опрацюванні практичних завдань, відкриті до дискусій та індивідуальних консультацій при потребі. В оновленій програмі курсу передбачено створення документів, презентацій, відеороликів, завантаження файлів, робота зі смартфоном, створення електронної скриньки, знайомство з можливостями Національної едьютейнмент освітньої платформи актуальних знань та навичок Дія.Освіта, тощо.

Сучасній людині важливо володіти навичками роботи у цифровому просторі. Кожен має можливість безкоштовно отримати чи підвищити свою цифрову грамотність в обласній книгозбірні, щоб ефективно та безпечно застосовувати цифрові технології щодня - у роботі, в навчанні, у дозвіллі, для розв'язання побутових питань тощо.

Приєднуйтесь до нас, якщо вас цікавить ця інформація! Навчання проводиться за попереднім записом в регіональному тренінговому центрі за адресою вул. Незалежності, 46, телефон для довідок (0342)53-24-40.

Cвітлини

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка