Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч «Письменницьке слово, обпалене війною» в обласній бібліотеці



27 грудня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч під гаслом «Письменницьке слово, обпалене війною», у якій взяли участь відомі прикарпатські автори, які занурюються у біль війни і говорять про неї крізь книги.

Літературний фронт у сьогоденних умовах жорстокої російсько-української війни тримають багато культурних діячів, науковців, письменників та поетів Прикарпаття. З-під їхнього пера виходять есеї, роздуми про країну, життя у війні й поза нею, записки з фронту... Донести до читача імена тих авторів, які підіймають тему російсько-української війни в реальному часі, - така мета творчої зустрічі «Письменницьке слово, обпалене війною», ініційованої письменником та краєзнавцем Василем Бабієм.

Розпочався захід хвилиною мовчання за полеглими захисниками і захисницями України. Модератор творчої зустрічі Василь Бабій запрошував до слова тих авторів, хто описує у своїх книгах біль сьогодення кожного українця або має ще не опубліковані твори воєнної тематики.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України, відомий літературний критик і есеїст Євген Баран зачитав низку власних верлібрів. Емоційними та гострими були виступи з представленням свого художнього доробку: поета і прозаїка, заступника голови Національної спілки письменників України Ярослава Ткачівського; поета, лауреата обласної премії імені Василя Стефаника Івана Війтенка з Коломийщини; журналіста і письменника Михайла Батога з м.Тлумач; заслуженої журналістки України, письменниці Анни Данилюк; відомого освітянина, громадського діяча, письменника Михайла Вереса.

Вдалим доповненням творчої зустрічі стала книжкова виставка з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де представлено напрацювання відомих місцевих письменників і літераторів про нинішню українсько-російську війну. А особливої різдвяної атмосфери додало виконання власної колядки поетом-піснярем Володимиром Гловацьким.

Підсумувала творчу зустріч директорка головної книгозбірні Прикарпаття Людмила Бабій, яка щиро подякувала авторам, для яких рідне слово є потужною зброєю проти російської агресії. Очільниця бібліотеки також повідомила, що до 10-ї річниці теперішньої війни буде сформовано й видано бібліографічний покажчик різножанрових творів воєнної тематики.

Слава Україні! Героям Слава!

Світлини

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка