Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з командою «Волонтерських мандрівок» в обласній бібліотеці



23 листопада 2023 року о 16 год. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч із командою «Волонтерських мандрівок» під назвою «Як мандрувати і змінювати світ».

Відкрила зустріч директорка головної книгозбірні області Людмила Бабій, яка представила присутнім гостей-волонтерів із Авдіївки Донецької області - Аліну Косовську та В'ячеслава Трестера. Вона наголосила, що волонтери своїм власним прикладом наближають нашу перемогу та долучаються до добрих справ, зокрема, дбають про екологію.

Аліна Косовська є керівником команди «Волонтерських мандрівок», яка ініціює прибирання сміття, ремонт карпатських туристичних притулків, облаштування гірських маршрутів та активно допомагає ЗСУ. З 2017 р. вона очолює благодійний фонд «Зорі надії».

Волонтерка цікавиться спортом, альпінізмом, скелелазінням, бігом на довгі дистанції. Вона є авторкою книги «Закарпатський туристичний шлях: щоденник першої зимової експедиції» (2022 р.), адже 8 січня - 14 лютого 2022 р. вперше в Україні взимку пройшла увесь Закарпатський туристичний шлях протяжністю 398 км. З метою збору коштів на автівку для 54-ої бригади ЗСУ в жовтні 2023 р. нею було здійснено спробу пробігти Східно-Карпатський туристичний шлях, довжина якого близько 286 км.

У своєму виступі п. Аліна зосередила увагу на основних напрямах діяльності команди «Волонтерські мандрівки». Вона зазначила: «Ми - команда волонтерів-мандрівників. Ми живемо у мандрах Україною і щодня робимо маленькі кроки, щоб змінити на краще туристичні локації нашої країни. При цьому відкриваємо для себе нові цікавинки, знайомимось з місцевим колоритом і щодня бачимо захоплюючі краєвиди. Ми віримо, що кожен із нас маленькими вчинками може змінити світ. Ми змінюємо його самі і запрошуємо вас долучитись».

Жвавий і змістовний виступ гості супроводжувався цікавими відеоматеріалами, які розкривали діяльність команди волонтерів та демонстрували прекрасні краєвиди українських Карпат.

В'ячеслав Трестер додав, що вони працюють для того, щоб покращити туристичну культуру та своїм особистим прикладом показують, як можна змінити світ на краще.

Багато корисного та пізнавального почерпнули для себе студенти Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (спеціальності «Туризм» і «Комп'ютерна інженерія»).

Тема розмови викликала зацікавлення серед аудиторії, про що свідчать численні запитання від присутніх.

На завершення п. Аліна закликала всіх долучатися до їхніх проєктів та допомагати ЗСУ приближати нашу Перемогу!

Без сумніву, ця зустріч надихне на мандри Україною чимало молодих людей!

Cвітлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка