Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласний конкурс іграшок-сувенірів



22 листопада 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках співпраці з Івано-Франківським державним центром естетичного виховання відбувся конкурс іграшок-сувенірів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

Мета даного конкурсу - виявлення обдарованої учнівської молоді, сприяння її творчому розвитку, а також виготовлення зразків іграшок-сувенірів з використанням традиційних матеріалів і технік в кращих традиціях українського народу.

Відкривали обласний конкурс іграшок-сувенірів заступниця директора ОУНБ ім. І. Франка Галина Горбань та директор Івано-Франківського державного центру естетичного виховання Михайло Кузбит.

На обласний етап Конкурсу було представлено 302 найкращі творчі роботи учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти з 43 територіальних громад області.

Конкурс проводився у двох номінаціях: «Зразки традиційних іграшок» та «Сучасна іграшка та предмети ігрового вжитку», але не пройшли поза увагою і іграшки на воєнну тематику, які пронизані однією мрією - перемога України.

Конкурсні вироби виготовлені в різних техніках і з різних матеріалів. Роботи з природних матеріалів, глини, тіста, соломи, дерева, паперу, тканини, бісеру, квілінгу, аплікація з фетру, декупаж, оригамі, вишивка, розпис, м'яка іграшка, ляльки-мотанки, автентичні іграшки-сувеніри.

Учнівські роботи оцінювало професійне журі у складі: голови журі Галини Кухар - старшої викладачки кафедри дизайну ЗВО «Університету Короля Данила»; секретаря журі Світлани Гладкої - методистки відділу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Івано-Франківського державного центру естетичного виховання; членів журі: Любов Федик - заступниці директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка; Наталії Буяк - вчителя-методиста образотворчого мистецтва ліцею № 3 Івано-Франківської міської ради; Ольги Комаршук - викладачки з професії монтажник експозицій та художньо-оформлюваних робіт Івано-Франківського професійного будівельного ліцею; Світлани Деделюк - методистки Івано-Франківського державного центру естетичного виховання.

Дитячі роботи вразили членів журі творчим підходом, складністю виконання, художньо-естетичним оформленням, відповідністю до українських народних традицій та актуально збереженою ігровою функцією. За допомогою природніх матеріалів і своєї фантазії діти виготовили чудові роботи.

Непросто було визначити переможців, оскільки дитячі роботи, представлені на конкурсі ніби «розмовляли» яскравими барвами, витонченими лініями, незвичайними формами і «розповідали» про маленьких авторів.

Бібліотека запрошує всіх бажаючих приєднатися до споглядання талановитих, яскравих і неповторних робіт нашої талановитої молоді.

Поспішайте до перегляду! Виставка діятиме тільки до 30 листопада 2023 року!

Cвітлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка