Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Україна – країна нескорених



21 листопада – День Гідності та Свободи, який другий рік поспіль ми відзначаємо на тлі агресивного повномасштабного вторгнення рф в Україну. У відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка 20. 11. 2023р. відкрита книжкова виставка-утвердження «Україна – країна нескорених».

Цей День - символ боротьби та перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Революція Гідності в Україні повернула людям віру у цінності свободи, гордості та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції. Значення тих подій неможливо переоцінити, адже впродовж листопада 2013-лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації - пробудження свідомості суспільства.

На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає нам згадати, побачити наскільки той час став епохальним кроком до зміни свідомості української нації. Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує відстоювати своє право на свободу у війні з російською навалою.

Запрошуємо до бібліотеки для ознайомлення з друкованими  виданнями, які висвітлюють важливі історичні події даного періоду, зокрема: «Відлуння війни і миру в небі й на землі» Г. Тарасюк, «Український майдан, російська війна. Хроніка та аналіз Революції Гідності» М. Винницький, «Майдан. Погляд з середини» О. Трайдакало, «Революція Гідності - Майдан» І. Микулинський, «Майдан від першої особи», «Майдан після Майдану» О. Герасименко, «Небесна сотня. Життєписи» С. Терейковська, «Євромайдан: хроніка відчуттів», «Небесна сотня: антологія майданівських віршів», «Справжня війна очима матері» О. Манів, «Де любов - там і я. Де любові немає - там і мене нема» Д. Дим.

Читаймо ці та інші, сповнені невимовної скорботи та тривоги, книги, які є безцінними документами сьогоднішніх драматичних подій в нашій країні - всі вони представлені на бібліотечній експозиції «Україна - країна нескорених» у відділі абонементу.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка