Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відзначення Дня Подяки у бібліотечному просторі



15 листопада 2023 року в партнерському центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка – спільного проєкту з Посольством США в Україні – відбулося відзначення Дня Подяки/Thanksgiving Day – щорічного національного свята в Сполучених Штатах і Канаді. Учасниками заходу були здобувачі освіти Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла (викладачка англійської мови Р. Юрів). Модерувала захід Л. Жирик, координаторка центру.

Ліцеїстів ознайомили з обласною книгозбірнею, з фондами центру «Вікно в Америку»: цікавими книгами, настільними англомовними іграми, матеріалами для вивчення англійської мови.

Захід розпочали з історії відзначення Дня Подяки, який спочатку був святом висловлення вдячності Богу, сім'ї та друзям за матеріальний добробут і добре ставлення. У США й Канаді це свято здебільшого втратило релігійне значення та стало загальноприйнятим і загальнонародним. Ми передивилися пізнавальні відеоролики англійською мовою з історії свята, традиційних страв на День Подяки, а потім пройшли квіз, де використали нові вивчені слова.

Разом ознайомилися з традиціями святкування, заспівали найбільш популярні пісні, розгадували Thanksgiving загадки та грали в ігри. Також традиційно американці пишуть листівки своїм рідним і друзям в цей день, тому ми також оформили листівку з теплими словами вдячності своїм найближчим людям.

У бібліотеці в цей день було тепло і затишно, звучали слова подяки один одному, було багато активностей і юнацького запалу.

Світлини

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка