Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ювілейна попленерна виставка «TERRA KULTURA» в обласній бібліотеці



15 листопада 2023 р. в літературно-мистецькій вітальні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося відкриття ювілейної попленерної виставки «TERRA KULTURA». Автори художніх полотен, які виставлені на огляд у мистецькому просторі – відомі художники як з України, так і з Європи: Еріка Кумерова (Латвія), Нестор Бордун (Україна), Тетяна Мялковська (Україна), Елмарс Орнінс (Латвія), Саулюс Рудзікас (Литва), Галина Вінтоняк (Україна), Анна Булкіна (Україна), Андріс Вітолс (Латвія), Гуна Міллерсон (Латвія), Арвідас Кашаускас (Литва), Валдас Гіліус (Литва).

Модерувала мистецьку подію директорка ОУНБ ім. І. Франка, заслужена працівниця культури Людмила Бабій, яка в своєму виступі наголосила, що нині у бібліотеці експонується надзвичайно потужна виставка, відмітила високий професіоналізм художніх полотен. Вона розповіла, що до офіційного відкриття експозицією зацікавилася Тетяна Лапка - в.о. начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, яка поділилася враженнями від споглядання представлених картин.

Людмила Василівна надала слово мистецтвознавцю, президенту ГО «Амброзія 21» Тарасу Косовичу, співорганізатору Міжнародних пленерів 2013 та 2023 років, який розповів про ідею проведення цих пленерів і їхні плідні результати. На виставці у бібліотеці представлені мистецькі роботи, створені учасниками пленеру «TERRA_KULTURA» у жанрі малярства, а також роботи з приватних збірок. Дані пленери проходили в с.Шешори на Косівщині.

Тарас Косович запросив до слова ще одного співорганізатора пленерів - Віктора Уграка, який розказав, як художники з України, Латвії та Литви брали участь у цих пленерах, відвідали мальовничу Коломийщину та Косівщину, щоб подарувати нам своє мистецтво. Вони активно підтримують Україну у нашій боротьбі з російською навалою, в тому числі, в сфері мистецтва. Яскравий тому доказ - ювілейний міжнародний пленер TERRA KULTURA.

На художній виставці представлено 19 робіт митців, які  майстерно відобразили  карпатські краєвиди через призму власного бачення.

На відкритті попленерної експозиції своїми враженнями від картин поділилися викладачі кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ імені В. Стефаника професор Богдан Губаль та доцентка Ірина Чмелик; Марія Вайно - письменниця та кінодраматургиня, членкиня НСПУ та НСКУ; Михайло Мурафа - івано-франківський художник-кераміст, член НСХУ; Марта Хороб - літературознавець, літературний критик, кандидат філологічних наук; Оксана Лендель - івано-франківська художниця.

Ця виставка стала відкриттям для багатьох критиків, митців та поціновувачів сучасного мистецтва, які із захопленням оглядали, обговорювали художні полотна.

Отож, запрошуємо всіх охочих відвідати виставку в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім. І. Франка за адресою: Чорновола, 22.

Світлини

 

https://www.facebook.com/trk3studio?locale=uk_UA

Об'єднані Карпатами та війною. 11 відомих митців з Латвії, Литви та України презентували в Івано-Франківську результат двох пленерів у Шешорах 2013-ого та 2023-ого років «TERRA_KULTURA» (3-я студія)

 https://www.youtube.com/watch?v=r2z2cWQqIWY

Відомі художники з України та Європи презентували пленерну виставку «TERRA CULTURA» (ТРК «РАІ)»

 

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка