Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги «Віденська кава, або Український Людомор» Ганни Данилюк



13 листопада 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книжки заслуженої журналістки України, громадської діячки та поетки Ганни Данилюк «Віденська кава, або Український Людомор»

Презентація розпочалася зі вступного слова директорки ІФОУНБ ім. І. Франка, заслуженої працівниці культури України Людмили Бабій. Вона акцентувала увагу на цінності та значимості книжок на історичну тематику, зокрема, тему голодомору в Україні, яку осмислила у своїй презентованій книзі «Віденська кава, або Український Людомор» Ганна Данилюк. Найтрагічнішу дату у своїй багатовіковій історії - 90-у річницю Голодомору 1932-1933 років, Україна зустрічає у часі кровопролитної боротьби зі своїм одвічним найлютішим ворогом - московським загарбником. Трагічні події минувшини у книзі переплітаються з трагічно-героїчними подіями сьогодення. Директорка також зазначила, що такі видання просто необхідні для нас і наших нащадків, вони не залишать байдужими нікого і спричиняться до глибоких роздумів та осмислень.

Нова книга Ганни Данилюк «Віденська кава, або Український Людомор» написана на основі документальних, публіцистичних, журналістських матеріалів, що доповнюються листуванням, спогадами, поетичними цитатами та вдалим художнім домислом. Все це зможе переконати вдумливого, навіть вимушено зазомбованого російською пропагандою сучасного читача, у вічно імперській сутності нашого північного сусіда-ворога від початку свого існування, через століття української історії і по сьогоднішній день.

Модераторкою презентації була кандидатка філологічних наук літературознавиця Марта Хороб, яка на професійному рівні проаналізувала книжку авторки.

Підтримати письменницю з виходом книги прийшли відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, рідні і друзі. Зокрема, директор Івано-Франківської філії університету «Україна», кандидат технічних наук, доцент Григорій Кіт, голова обласної організації НСПУ, літературний критик Євген Баран, письменник і гуморист Василь Бабій, знаний громадський діяч, освітянин і письменник Михайло Верес, голова обласної громадської організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України, заслужений раціоналізатор України Богдан Середюк, поет і журналіст Іван Гаврилович, директор обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих Марія Вацеба та інші.

Гармонійним та вдалим доповненням до творчого заходу став виступ акторів театру-студії «Жива історія» та прочитання вірша «Моєї пам'яті печаль» головою поетичного клубу «Об'єднані словом» Лесею Геник. Своїми поетичними творами порадувала усіх Ганна Данилюк.

Викликала зацікавленість гостей дійства тематична книжкова експозиція з фондів обласної бібліотеки «Зберігаймо легенди минулого», яка стала важливим доповненням до презентація.

Усі охочі мали можливість насолодитися живим словом авторки, отримати книгу з автографом та поспілкуватися з нею особисто.

Cвітлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка