Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профорієнтаційний тренінг з вибору професії та успішної кар’єри



09 листопада 2023 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках впровадження проєкту «ВільноХаб: працевлаштування» відбувся профорієнтаційний тренінг з вибору професії та успішної кар'єри в майбутньому. Учасниками заходу були ліцеїсти 3-го курсу фізико-математичного факультету Фізико-технічного ліцею при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Модерувала захід бібліотекарка ІІ категорії обласної книгозбірні Марія Ілюк.

 

Разом ми поговорили про питання гендерної дискримінації у професіях та як боротися зі стереотипами. Цікавим доповненням для студентів був перегляд відео від порталу «Дія. Освіта» про гендерні стереотипи та професії.

Учасники заходу поділися думкою, з чого складається успіх людини та якими навичками та вміннями повинна володіти людини для того, щоб досягти успіху. Також поговорили про звички, які потрібно здобути сьогодні, щоб стати успішним завтра. Студенти зрозуміли, що вміння брати відповідальність на себе, бути більш зосередженими, а також боротися за те, що необхідно, є важливими для людини, яка хоче досягти високих результатів у певній сфері діяльності. Слухачі заходу також зрозуміли, наскільки важливо перетворювати свою мрію в ціль та наполегливо йти до поставленої цілі.

Ліцеїсти дізналися, що ефективним інструментом для розвитку особистості є SWOT аналіз, а також виконали практичну роботу, склавши свій аналіз особистості. Окремим питанням тренінгу було також обговорення щодо структури та правильності написання резюме.  Адже вдало написане резюме - це шанс потрапити на співбесіду.  

Підведення підсумків відбулося в ігровій формі за допомогою Kahoot тестування. Учасники заходу отримали нові знання для правильного вибору професії та вдалого працевлаштування в майбутньому.

Захід відбувся в рамках проєкту ВільноХаб: працевлаштування, який втілюється в межах програми Мріємо та діємо, що впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX in Ukraine.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка