Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека як осередок популяризації українського слова



07 листопада 2023 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка у відділі соціокультурної проєктної діяльності відбулося восьме засідання клубу української мови для внутрішньо переміщених осіб. Клуб розпочав свою діяльність на запити відвідувачів обласної книгозбірні, а модераторкою є Любов Процюк, викладачка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, волонтерка нашої бібліотеки.

Засідання клубу відбуваються в інтерактивній формі. Учасники читають твори українських класиків та сучасних авторів, обговорюють їх контекст, виписують нові слова та, працюючи зі словниками, знаходять їхнє тлумачення. Також обов'язковим завданням є записати свої роздуми щодо прочитаного.

Пані Любов підбирає тексти до читання, вважаючи зацікавлення та вподобання відвідувачів клубу. Також пишемо диктанти, адже саме диктант є одним із засобів боротьби за культуру писемної мови, виконує організаційну та виховну роль, допомагає сформувати навички уважної і точної роботи, уміння дотримуватися встановленого порядку і ритму.

А ще одним з важливих і цікавих елементів засідань є музичне виконання поетичного слова відомих українських поетів, таких як Грицько Чубай, Іван Малкович, Олександр Олесь. На одному з останніх засідань слухали чудову пісню «Сміються, плачуть солов'ї» на слова О. Олеся у виконанні Ніни Матвієнко; пісню «Із Янголом на плечі» (на слова І. Малковича) у виконанні Тараса Чубая та гурту «Плач Єремії». Після прослуховування і прочитання поезій розбираємо лексику, вивчаючи нові слова.

В наш час відкривається широкий простір для розвитку української мови. Наше з вами завдання - піднести нашу мову на новий рівень, а для цього мусимо знати її історію й сьогодення, досліджувати її літературне слово. Саме такою є місія нашого бібліотечного клубу.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка