Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у комунікативному заході щодо політики безбар'єрності в бібліотеках



2 листопада 2023 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка – заступниця директора з наукової роботи Галини Горбань та завідувачка науково-методичного відділу Віра Хімейчук долучилися до семінару «Марракеський договір та роль бібліотек у його реалізації», організованого Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого.

Марракеський договір про полегшення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору або іншими обмеженнями з причин інвалідності сприймати друковану інформацію до опублікованих творів (Марракеський договір) набув чинності в Україні 8.09.2023 р. Ця міжнародна угода спрямована на усунення бар'єрів, створюваних законодавством про авторське право для осіб з обмеженнями щодо доступу до книжок та інших культурних матеріалів. В усіх країнах, які ратифікували Марракеський договір, саме бібліотекам відводиться важлива роль в його реалізації.

Вітальне слово мали: Інна Божко, начальник відділу книговидання та розвитку читання Управління соціокультурного розвитку Міністерства культури та інформаційної політики України та Олег Сербін, д.н.соц.ком., в. о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Модератором зустрічі була Наталія Розколупа, заступник генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

Спікери: Любов Майданик, к.ю.н., Український Національний офіс інтелектуальної  власності та інновацій; Ольга Кулініч, д.ю.н., Український Національний офіс інтелектуальної  власності та інновацій; Дмитро Дорошенко, Український Національний офіс інтелектуальної  власності та інновацій.

На семінарі розглядалися основні положення Марракеського договору про полегшення доступу сліпих, осіб з порушеннями зору або іншими обмеженнями з причин інвалідності сприймати друковану інформацію до опублікованих творів; хто є бенефіціарами в розумінні Марракеського договору, які їх права; уповноважені органи в розумінні Марракеського договору; публічні бібліотеки як уповноважені органи: їх права та обов'язки.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка