Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Свято у бібліотеці «З добром у серці!»



30 жовтня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка (директор – Бабій Л. В.) для акторів інклюзивного театру «Ілюзія» Благодійної організації «Благодійного фонду «Життя як чудо» м. Коломиї (голова правління Тарас Косович) організовано свято у бібліотеці «З добром у серці!».

«День добрих справ», - такою виставою розпочалося свято у бібліотечному просторі за участю запрошених гостей - інклюзивного театру «Ілюзія» Благодійної організації «Благодійного фонду «Життя як чудо». Добром та любов'ю, радістю та сердечним тепло була пронизана гра акторів - восьмеро школярів та 15 людей з особливими потребами. Під час вистави вони підтримували та допомагали один одному, танцювали та співали разом, тим самим показуючи чудовий приклад присутнім у залі.

Опісля блискучої гри акторів до юних артистів звернулася директорка бібліотеки Людмила Бабій, яка щиро привітала запрошених дітей, подякувала їм за чудову виставу, вміле перевтілення в образи, відзначила талант кожного учасника й гармонійність гри та представила їм шановних гостей заходу - голову обласної військової адміністрації Світлану Онищук та в. о. начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяну Лапку.

Очільниця області щиро привітала юних акторів інклюзивного театру «Ілюзія» Благодійної організації «Благодійного фонду «Життя як чудо», підкреслила взаємодію, підтримку і допомогу, які так відчувалися впродовж вистави. Світлана Онищук вручила дітям солодощі і подарунки, а також відзначила велику натхненну корисну працю, яка щоденно робиться у книгозбірні бібліотечними фахівцями.

Відрадно, що в залі також була присутня народна депутатка України Олена Вінтоняк,  яка подякувала кожному актору зокрема за талановиту гру, душевну атмосферу та побажала великих досягнень й вручила солодкі гостинці. Вона висловила велику вдячність директорці інклюзивного театру «Ілюзія» Любов Масевич, художньому керівнику Галині Григорак за підготовку таких чудових дійств, а також активним мамам, які займаються з дітками, за важливу нелегку щоденну та неоціненну працю, за їхню любов і турботу.

Продовжуючи свято, ведуча - завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик запросила до зали колег Ірину Фотуйму та Наталію Андрусишин, які в дарунок глядачам візуалізували німецьку народну казку «Спільне щастя - подвійне щастя» завдяки паперовому театру Камішібай, який наданий книгозбірні багаторічним партнером Goethe Instіtut в Україні в рамках діяльності проєкту «Мова. Культура. Німеччина».

Натхненні актори театру «Ілюзія» вчергове вразили присутніх в залі інсценізацією притчі «Коваль і меч».

Приємним сюрпризом для дітей стала зустріч із талановитою поетесою Наталією Королевич, яка розповіла про власне покликання та свою поетичну збірку «Видих... і вдих».  Книгу формують незвичні верлібри, що складають асоціативну абетку із філігранно підібраними словами. Літераторка зачитувала вірші на різні букви алфавіту та наголосила на важливості і необхідності читання підростаючому поколінню.

Бібліотекарка Марина Цюпа провела книжковий екскурс «Сучасна книга. Яка вона?», знайомлячи із незвичними форматами книг, наявними у фондах Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Вона відкрила дітям інтерактивні книги з розумними ручками, Віммельбухи, книги шрифтом Брайля, мультимедійні видання 3D формату, електронні книги та багато інших цікавих сучасних книжкових форматів.

Підсумувала проведене свято «З добром у серці» очільниця книгозбірні, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій, яка підкреслила, що цього дня в бібліотечному просторі вдалося створити затишок і тепло для дітей з особливими потребами.

Вона запросила до слова голову правління Благодійного фонду «Життя як чудо» Тараса Косовича, який дбайливо опікується театром «Ілюзія». Він подякував директорці ОУНБ ім. І.Франка за запрошення до Івано-Франківська і надану дітям можливість представити свою творчість та відчути її важливість і підтримку.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка