Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні у підсумковій зустрічі за проєктом «Розвиток спроможності бібліотек - Хабів цифрової освіти»



26-27 жовтня 2023 року у м.Київ відбулася підсумкова зустріч за проєктом «Розвиток спроможності бібліотек – Хабів цифрової освіти: ключові завдання», яка проходила у змішаному форматі. У зустрічі взяли участь фахівці Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка: Марина Цюпа, бібліотекарка І категорії відділу соціокультурної проєктної діяльності, тренер РТЦ та Л. Жирик, заступник директора (онлайн). Оскільки наша бібліотека є таким Хабом і надає послуги громадянам регіону, ми мали чудову можливість представити роботу бібліотечного проєкту на всеукраїнському рівні.

Модерували подію Оксана Бруй, директорка Науково-технічної бібліотеки КПІ імені Ігоря Сікорського, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація та Ярослава Сошинська, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація.

В перший день (26.10) учасники зустрічі відвідали Науково-технічну бібліотеку КПІ ім. Ігоря Сікорського та обговорили досягнення, майбутні плани, результати та виклики під час реалізації проєкту, поділились досвідом надання цифрових послуг в Хабах, організацією проведення заходів для користувачів та індивідуальних консультацій.

Другий день (27.10) був спрямований на знайомства з роботою бібліотек-Хабів міста Київ. Спершу відвідали Публічну бібліотеку ім. Лесі Українки, де відбулась комунікація з колегами щодо обслуговування користувачів бібліотеки-Хабу, як відбувається процес та планування роботи, а також всі можливі виклики, що приймають працівники бібліотеки.

Наступна локація - Центральна бібліотека Солом'янського району ім. Г. Сковороди в м. Київ, де фахівці бібліотек України ділились досвідом роботи Хабів цифрової освіти та перспективами їх розвитку.

Участь у проєкті брали також координатори бібліотек-Хабів цифрової освіти Івано-Франківської області, серед яких було визнано 10 кращих, які активно долучились до проведення заходів у рамках проєкту з комп'ютерної грамотності та комунікували з тренером щодо роботи впродовж травня-вересня 2023 року.

Кожен координатор, пройшовши навчання, ділився своїм успіхом. Експерти моніторили процес роботи й, опрацювавши отримані результати, обрали кращих та вручили подарунки. Серед кращих учасників було обрано бібліотеку-філію с. Гута Солотвинської громади Івано-Франківської області, де координаторкою є Марія Пацула-Яремчук.

Організатори зустрічі подякували всім за участь, побажали плідної праці, успіхів у проєктах, у яких працюємо задля перемоги на культурному фронті!

Проєкт впроваджується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка