Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Курс цифрової грамотності в обласній книгозбірні як елемент неформальної освіти



24 жовтня 2023 року в регіональному тренінговому центрі – Хабі цифрової освіти Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося вручення сертифікатів випускникам навчального курсу цифрової грамотності людей літнього віку, підопічних Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування. З вітальним словом до учасників звернулася Людмила Бабій, директор обласної книгозбірні, яка вручила сертифікати всім, хто успішно пройшов фінальний тест. Богдана Ботюк, завідувачка відділу територіального центру висловила слова вдячності за співпрацю та допомогу книгозбірні у підвищенні цифрової грамотності їхніх підопічних.

Навчальний курс складається з 8 сесій, у яких тренерка РТЦ Т. Ерстенюк розповідає і навчає старших людей, як користуватися цифровими технологіями. Серед пропонованих тем - як встановлювати додатки-месенджери на смартфон, користуватися пошуковими системами, записуватися на прийом до лікаря в системі електронної охорони здоров'я, поповнювати мобільний рахунок та користуватися хабами цифрової освіти.

Основною аудиторією бібліотечних хабів цифрової освіти є люди віком від 60 років. Їм потрібна значна допомога бібліотекарів, щоб зрозуміти та отримати доступ до державних цифрових послуг на національному порталі Дія. Тому одне із занять було повністю присвячене роботі з платформою Дія.Освіта від Міністерства цифрової трансформації України: разом пройшли реєстрацію для входу на платформу, ознайомилися з освітніми серіалами та Цифрограмом - тестом для визначення рівня цифрової грамотності.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка