Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги Василя Бабія про Тараса Мельничука



19 жовтня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація біографічного роману про лауреата Шевченківської премії Тараса Мельничка «Метелик на холодній росі» відомого письменника і краєзнавця Василя Бабія.

Розпочався захід з вшанування пам'яті загиблих захисників України хвилиною мовчання, адже як зазначив автор: «без воїнів Збройних Сил України публікація роману була б не можливою, тому їм належить особлива хвала».

Василь Бабій поділився історією написання твору, розповів про життєвий і творчий шлях поета, дисидента, в'язня радянських таборів, лауреата Шевченківської премії  Тараса Мельничука, який був беззаперечно важливою і неординарною постаттю у культурному житті України, а шлях до слави та визнання якого виявився далеко не простим. Автор намагався створити влучний та виразний портрет відомої постаті, зачитуючи як уривки з презентованої книги, так і численні поезії Тараса Мельничука.

Долучився до продуктивного діалогу та висловив свої думки з приводу нової книги український літературний критик, есеїст, кандидат філологічних наук, голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, який зазначив, що вихід в світ роману про Тараса Мельничука є знаковою подією, адже в ньому майстерно поєднано художній стиль з фактичними деталями, що дає можливість зберегти  історичну точність.

Ділився своїми спогадами про спілкування та співпрацю з Тарасом Мельничуком письменник, вчений, педагог, теоретик української літератури та етнокультури, академік АН ВШ України Володимир Качкан.

Свої вітання автору висловлювали також: українська поетеса, членкиня НСПУ Лариса Колесник, поет, філософ, громадсько-політичний діяч Роман Лучицький, заслужений журналіст України Іван Гаврилович,  громадська діячка та поетеса Ганна Данилюк, поет, журналіст, публіцист Михайло Батіг.

Вдалим доповненням до заходу стала тематична книжкова виставка: «Тарас Мельничук: поет з високим даром слова», підготовлена працівниками відділу краєзнавчої літератури.

Усі охочі мали можливість насолодитися живим словом автора, отримати книгу з автографом і поспілкуватися з ним особисто.

Cвітлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка