Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Комп’ютерна грамотність для юних читачів



18 жовтня 2023 року в регіональному тренінговому центрі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розпочався курс навчання програмуванню юних читачів. Даний проєкт впроваджується в обласній книгозбірні впродовж багатьох років в рамках співпраці з ГО «Code Club Івано-Франківськ» (регіональний куратор – С. Никоноров).

Саме в нашому бібліотечному просторі відбувалися перші заняття з дітьми внутрішніх переселенців, воїнів АТО та мешканців міста Івано-Франківська. І як продовження, після проходження навчання, бібліотекарка І категорії відділу соціокультурної проєктної діяльності бібліотеки Марина Цюпа зареєструвалася як менторка клубу і розпочала вже другий етап - онлайн курс для дітей з навчання комп'ютерної грамотності через програмування.

Комп'ютерна грамотність - це оволодіння мінімальним набором знань і навичок роботи на персональному комп'ютері, які сьогодні розглядаються як вміння, такі ж необхідні, як і вміння читати і писати. Курс навчання проходитиме з 18 жовтня по 29 листопада 2023 року і складатиметься з 7 онлайн-уроків. Навчання проходить на платформі ZOOM.

На курс зареєструвалося 9 учасників, з яких 7 успішно розпочали роботу. Це - учні віком 7-10 років. На першому занятті пройшло знайомство, а навчання розпочалося з ознайомлення учнів з видами сучасних персональних комп'ютерів; вивчення правил організації та безпечної роботи за комп'ютером; узагальнення і систематизація знань про комп'ютер та його будову.

Фахівці обласної книгозбірні продовжують вдосконалювати свої вміння та навички, використовуючи різні освітні можливості для роботи, а саме впровадження різних проєктів для пізнання нового та корисного, надання інноваційних послуг на запити громади та користувачів бібліотеки.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка