Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературна зустріч з українською поетесою Юлією Курташ-Карп



14 жовтня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках Форуму Via Carpatia відбулася літературна зустріч «Вірші війни» з українською поетесою, сценаристкою, перекладачкою та громадською діячкою Юлією Курташ-Карп.

Розпочала літературну зустріч заслужена працівниця культури України директорка обласної бібліотеки Людмила Бабій, яка відзначила важливість підтримки та просування культури і мистецтва в регіоні. Директорка зазначила: «Івано-Франківська обласна бібліотека завжди прагнула бути культурним центром, де зустрічаються талановиті автори».

Юлія Курташ-Карп вразила своїх читачів глибокими та душевними віршами. Її поезія розкриває тему війни у всій складності, але робить це через призму власних почуттів та емоцій.

Докторка мистецтвознавства, професорка Ганна Карась поділилася  власними відчуттями від віршів авторки.  Її виступ був чудовим прикладом того, як мистецтво може об'єднувати різні аспекти культури.

Ганна Карась також подарувала обласній бібліотеці книгу «Українці в Хорватії», що досліджує історію та культурний внесок української громади в Хорватії. Ця робота розкриває важливість збереження і вивчення історії українців за кордоном та сприяє збереженню національної спадщини.

Після завершення літературної зустріч усі охочі мали можливість поспілкуватися з авторкою і придбати книжку з автографом.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка