Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Лекторій з вибору професії в рамках проєкту «ВільноХаб: працевлаштування»



12 жовтня 2023 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка в рамках впровадження проєкту «ВільноХаб: працевлаштування» відбувся профорієнтаційний лекторій з вибору професії. Учасниками заходу були студенти 3-го курсу Івано-Франківського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування, спеціальність «Сучасне садово-паркове господарство».

Бібліотечний лекторій - це цикл заходів, що розкривають нюанси різних професій. Проєкт спрямований на профорієнтацію старшокласників і допомогу людям, які хочуть змінити рід діяльності або визначитися зі спеціальністю.

Разом ми проговорили схему вибору професії: старшокласники зазвичай обирають справу життя за наступною схемою: любов чи нелюбов до точних предметів + думка батьків і знайомих + фінансові та інші очікування від професії. Вони роблять найважливіший вибір у житті на ґрунті припущень, здогадок та стереотипів. Не дивно, що обрані спеціальності розчаровують молодь ще під час навчання.

Спікерка лекторію - Л. Жирик, координаторка проєкту, відверто розповіла про переваги і недоліки різних професій, перспективи галузей, кар'єрні можливості, які навички та вміння є необхідними, щоб стати затребуваним фахівцем. Для цього студенти виконали практичну роботу: пройшли SWOT аналіз особистості, склали резюме на запропоновану вакансію, підготувалися до проходження співбесіди з роботодавцем.

Слухачі лекторію дізналися: які професії будуть затребувані на ринку праці в ближчі роки; як за період навчання побувати в різних країнах і вивчити мову; чим треба займатися, аби роботодавці самі на вас полювали; що потрібно робити, щоб улюблене заняття приносило і задоволення, і пристойний дохід.

Це була інтерактивна дискусія лекторки зі студентами з елементами відеопрезентації, де панувала відкритість, зацікавлення і бажання отримати корисну та необхідну інформацію.

Захід відбувся в рамках діяльності проєкту «ВільноХаб: працевлаштування», який втілюється програмою «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX in Ukraine.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка