Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Просвітницький захід в рамках відзначення Всесвітнього дня ментального здоров’я



11 жовтня 2023 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся просвітницький захід, на якому разом зі студентами ПНУ ім. В. Стефаника спеціальності «Реабілітаційна психологія» бібліотекарі провели бесіду щодо особливостей збереження та відновлення психічного здоров’я, його критерії та дієві техніки стабілізації емоційного стану.

Всесвітній день ментального здоров'я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов'язані з психологічним станом людини та підтримки людей з подібними проблемами. За ініціативи першої леді  Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору, якими і є бібліотечні простори, зокрема обласна книгозбірня.

Під час заходу студенти переглянули мультфільм «Хлопчик, Кріт, Лис та Кінь»  англійською мовою, розрахований на глядача будь-якого віку. Фільм є екранізацією однойменного бестселера британського письменника та ілюстратора Чарлі Маккізі, і з філософським підтекстом розповідає про подорож чотирьох героїв у пошуках свого дому. Молодий хлопчик, що гуляє на самоті, зустрічає на своєму шляху доброго крота, потім хитрого лиса, а потім життєрадісного коня. Цілком різні герої заводять дружбу і разом подорожують, щоб розшукати домівку, а також переживають безліч пригод, в яких виявляють свої найкращі якості та переживаючи різні емоції, як позитивні - любов, дружбу, співчуття, розуміння, добро, так і страх, переляк, тривогу, самотність, втрати. У міру шляху герої починають усвідомлювати, що, можливо, дім - це зовсім не якесь конкретне місце.

Після перегляду фільму відбулося обговорення за вибраними цитатами, які найбільше відображають психоемоційний стан людини, поради, як долати стреси, як захищати справжні життєві цінності.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка