Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Воркшоп в рамках проєкту ВільноХаб: працевлаштування



09 жовтня 2023 року до відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка завітали студенти ПНУ ім. В. Стефаника спеціальності «Реабілітаційна психологія» (21 особа) (викладачка – Карпенко Г.), які взяли участь у воркшопі «Структура резюме англійською та SWOT аналіз особистості при пошуку роботи». Захід відбувся в рамках діяльності проєкту «ВільноХаб: працевлаштування», який втілюється програмою «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX in Ukraine. Модерувала захід Л. Жирик, координаторка проєкту обласної книгозбірні.

На бібліотечному воркшопі студенти працювали над головними правилами написання резюме, адже воно повинно бути зрозумілим для рекрутера і викликати бажання запросити на співбесіду.

Ми обговорили основні кроки цього процесу. Перш ніж написати резюме англійською, потрібно скласти список ключових слів і навичок. Для цього слід ознайомитися з вакансією, яка цікавить, знайти ще декілька актуальних пропозицій від інших компаній і виписати терміни і фрази, які зустрічаються в описах вакансій найчастіше. Які навички найбільш затребувані? Якими словами їх найчастіше описують? На чому робиться акцент? Це стане в пригоді, коли треба буде скласти пункти для резюме.

Наступний крок - для більш глибокого розуміння роботодавця потрібно зробити невелике дослідження - відвідати сайт і сторінки компанії в соціальних мережах. Уважно вивчити інформацію, щоб скласти уявлення про корпоративну культуру і про компанію в цілому. Ці дані допоможуть правильно розставити акценти в резюме.

Практичною частиною воркшопу було проходження SWOT аналізу особистості, де студенти прописали свої сильні та слабкі сторони, можливості та виклики майбутньої професії. Завдяки такій роботі студенти покращили свій лексичний запас мовлення, адже захід проводився англійською мовою з деякими поясненнями українською.

Щира подяка Ганні Карпенко, спеціалістці вищої категорії, кандидату психологічних наук, доценту кафедри іноземних мов, викладачці дисципліни «Практикум усного і писемного мовлення (іноземна мова)» ПНУ ім. В. Стефаника, за активну позицію у роботі зі студентами і за підтримку читання як важливого елементу у здобутті обраної спеціальності.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка