Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча лабораторія «Літературне краєзнавство» в обласній книгозбірні



9 жовтня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася екскурсія для учнів Тязівської гімназії та їхніх вчителів – Наталії Королевич та Уляни Федишак.

Зустріч функціонувала у рамках Всеукраїнського місячника бібліотек та була спланована відповідно до плану роботи гуртка «Літературне краєзнавство» Тязівської гімназії. Провідна бібліотека області швидко реагує на запити молодого покоління, тому робить усе можливе, аби зацікавити сучасного школяра, заінтригувати його новими методами та формами роботи, які базуються на найкращих україноцентричних традиціях.

В умовах інформаційної глобалізації відбувається стрімке послаблення інтересу до читання, і це являється загальносвітовою тенденцією. Відбувається не тільки відчуження школярів та молоді від книги, падіння загальної книжкової культури, але і втрата національних традицій. З метою підвищення інтересу до книги, виховання мистецтва читання, формування духовного світу дітей та молоді працівники відділу краєзнавчої літератури провели екскурсію для учнів ключовими структурними підрозділами ІФОУНБ ім. І. Франка, кожен з яких характеризується індивідуальною сферою діяльності.

Приємною несподіванкою для дітей стала зустріч із знаною українською письменницею, професоркою, кандидаткою філологічних наук Ольгою Слоньовською. Авторка із задоволенням поділилися з дітьми творчими хроніками літературної роботи, розповіла про подальші плани і навіть відкрила завісу сюжету своєї нової художньої книжки. Діти мали можливість задати питання письменниці й поспілкуватися з нею у неформальній атмосфері.

Окрилені та натхненні учні Тязівської гімназії ділилися враженнями із своїми друзями та близькими, а Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека з нетерпінням чекає нових читачів і поціновувачів української книги.

Cвітлини

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка