Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Лінгвістичний інтерактив в обласній бібліотеці



6 жовтня 2023 року у відділі літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка в рамках місячника шкільних бібліотек відбувся захід «Мовні паралелі: іншомовні запозичення в українській мов» для учнів 8 класу Ліцею № 2 Івано-Франківської міської ради.

На інтерактивному занятті здобувачі освіти дізналися, як визначати іншомовне слово за фонетико-граматичним оформленням та лексичним значенням, про цікаві явища міжмовної омонімії, які часто створюють проблеми в міжкультурній комунікації та є причиною двозначних ситуацій або словесною пасткою під час перекладу.

Впродовж пізнавального інтерактиву учні виконували різні лінгвістичні завдання у формі гри з англійської, німецької, французької та польської мов та відкривали для себе цікаві сторінки міжмовних зв'язків.

Усе багатство і різноманіття лексичних запасів мови накопичено у словниках. Фонди відділу містять безліч словників, зокрема, багатомовні, тлумачні, етимологічні, словники синонімів, антонімів, орфографічні, орфоепічні, фразеологічні та інші, користуючись якими кожен бажаючий зміг дізнатися і перевірити значення тих чи інших слів.

Сподіваємось, що цікаві лінгвістичні дослідження знадобляться юним відвідувачам у житті, коли вони будуть подорожувати, спілкуватися з носіями мови, читати іншомовну літературу.

Щиро вдячні  шкільній бібліотекарці Юлії Іванській за багаторічну співпрацю і сприяння в організації заходу.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка