Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація альманаху «Пані бібліотекарка» в ІФОУНБ ім. І. Франка



3 жовтня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація нового альманаху «Пані бібліотекарка», ідейним натхненником якого є відомий прикарпатський письменник, гуморист і краєзнавець Василь Бабій.

Тематичний альманах «Пані бібліотекарка» приурочений професійному святу - Всеукраїнському дню бібліотек. Він мав на меті об'єднати творчих та обдарованих працівниць усіх книгозбірень Івано-Франківської області.

Василь Бабій намагався продемонструвати різносторонність та багатоаспектність такої професії як бібліотекар, акцентував на особливості та значимості такої діяльності для формування морального та культурного простору.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України, відомий літературний критик і есеїст Євген Баран міркував про роль бібліотек у сучасному світі, висловив подяку Василеві Бабію за активність та ініціативність, а всім присутнім побажав не забувати, що «бібліотеки існують до тих пір, поки існують істинні читачі й "пожирачі" книг».

Заступниця директора з наукової роботи Галина Горбань висловила щире захоплення блискавичними ідеями Василя Бабія, а знана прикарпатська письменниця і журналістка Ганна Данилюк подякувала усім бібліотекарям за наполегливу працю.

Поет і журналіст Іван Гаврилович поділився своїми судженнями з приводу тематичного заходу та побажав усім натхнення.

Василь Бабій розповів про зміст альманаху, представив низку творів, що увійшли до нього, зокрема нариси письменника Михайла Яцківа, який певний час працював бібліотекарем, та свої тексти.

Своїми творчими набутками поділилися бібліотекарка, членкиня НСПУ з с. Саджавка Коломийської ТГ Галина Христан, бібліотекарка читального залу Івано-Франківської центральної міської бібліотеки Оксана Дубовська.

Працівниці обласної книгозбірні області Анна Паска та Ірина Фотуйма зачитали свої художні твори, які надруковані в альманасі «Пані бібліотекарка», та пообіцяли й надалі розвивати свій творчий потенціал.

Світлини

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка