Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка у вебінарі «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам»



02 жовтня 2023 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь у вебінарі, організованому ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та Американської бібліотечної асоціації. Темою онлайн заходу була «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам». Американські фахівці – планувальник простору, архітектор і бібліотекар публічної бібліотеки, а також український бібліотекар розказали про фаховий підхід до оновлення простору бібліотек.

Учасниками вебінару були понад 130 осіб, серед яких - директори та бібліотечні фахівці українських бібліотек, активісти та партнери книгозбірень, представники місцевої влади.

За даними Міністерства культури та інформаційної політики України понад 610 бібліотек зазнали пошкоджень чи руйнувань від російської навали. Ці та багато інших бібліотечних установ в Україні потребують уваги і готовності бібліотекарів до професійної відбудови та оновлення бібліотечних просторів відповідно до сучасних вимог і особливостей бібліотек як громадських будівель та центрів громади.

Своїми знаннями та досвідом ділилися: Девід Вінджамурі, доцент Нью-Йоркського університету та керівник ThirdWay Space. Він є автором книги «Планування бібліотечного простору : посібник Асоціації публічних бібліотек» (ALA, 2019);  Джо Хаберті, головний архітектор Engberg Anderson Architects, який понад тридцять років займається проектуванням та будівництвом бібліотек та інших громадських будівель; Джулі Ретерфорд, директор публічної бібліотеки громади Четко в Брукінгсі, штат Орегон, яка раніше працювала в бібліотеках Огайо і нещодавно закінчила дворічну реконструкцію бібліотеки.

З українських фахівців своїм досвідом ділився Василь Кметь, кандидат історичних наук, директор Львівської муніципальної бібліотеки, єдиної мережі 49 публічних бібліотек Львівської МТГ: для дітей, дорослих, студентів, людей похилого віку і навіть домашніх улюбленців.

Модерувала вебінар Валентина Пашкова, доктор історичних наук, доцент, заслужений працівник культури України, голова Експертної ради ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Cвітлини

 

 

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка