Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Година патріотичного виховання «Живи сьогодні, як востаннє» (в рамках вшанування Дня захисників і захисниць України)



02 жовтня 2023 року до відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завітали студенти Івано-Франківського фахового коледжу ПНУ ім. В. Стефаника група ТР-11 спеціальності «Туризм і рекреація». Викладач: Ірина Чмелик– доцентка кафедри дизайну і теорії мистецтва ННІМ ПНУ ім. В. Стефаника.

1 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України. Свято встановлено з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності нашої держави, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Проведена година патріотичного виховання мала на меті довести студентам необхідність збереження миру в усьому світі, показати масштаб небезпеки війни, виховати повагу до українських захисників та захисниць, до історичного минулого своєї держави, формувати почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.

Сьогодні з глибокою повагою ми вшановуємо наших воїнів, які у кращих традиціях славного козацтва стоять на захисті Української державності, оберігаючи цілісність та незалежність нашої країни від ворожих зазіхань. Щирі слова вдячності та шани адресуємо сьогодні захисникам та захисницям за самовіддане та жертовне служіння Україні, її народу. 

В своєму виступі працівники відділу літератури з мистецтва наголосили на тому, що більш ніж за півтора року збройного протистояння російським окупантам захисниками Вітчизни стали не лише наші славні воїни. Поруч з ними виборюють перемогу медики, волонтери, громадяни різних професій в сотнях міст та сіл України. Сотні тисяч українців щодня ризикують власним життям для збереження демократичних цінностей та територіальної цілісності нашої держави, а також - миру в Європі.

З сумом та жалобою ми згадуємо сьогодні патріотів, які загинули в боях за нашу державу. Наприкінці заходу присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Слава ЗСУ та Слава Україні! Нехай Пречиста Мати, як і багато віків тому, тримає свій святий омофор над Україною, нашим народом і нашими славними воїнами-оборонцями!

На завершення патріотичної години студенти мали змогу переглянути книжкову виставку з фондів обласної книгозбірні «Живу сьогодні, як востаннє».

Під час візиту до бібліотеки фахівцями відділу літератури з питань мистецтва була проведена екскурсія структурними підрозділами обласної книгозбірні.

Зустрічі зі студентською молоддю у такому форматі дають можливість популяризувати багатий фонд нашої бібліотеки, представляти роботу відділів та вебсайту, знайомити з видавничою діяльністю ОУНБ ім. І. Франка. А в рамках соціокультурної діяльності взяти участь у годині патріотичного виховання та збагатитися знаннями про  історію нашої держави.

Cвітлини

 

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка