Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Воїни УПА: Повернуті з небуття»



З нагоди відзначення 1 жовтня 2023 року чотирьох великих свят: Дня святої Покрови Пречистої Богородиці, річниці створення Української повстанської армії (УПА), Дня Українського козацтва та Дня захисників та захисниць України у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка розгорнута тематична книжкова виставка «Воїни УПА: Повернуті з небуття».

У християн східного обряду свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна є одним із найулюбленіших українських свят. Традиційно саме в це православне свято українці вшановували та славили воїнів-захисників. Така традиція бере початок ще з часів Київської Русі. Для козаків і вояків Української повстанської армії Покрова була заступницею. Оберігає Пресвята Богородиця й нинішніх воїнів.

Події жорстокої війни росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства.

Завітавши до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де діє тематична книжкова виставка-вшанування «Воїни УПА: Повернуті з небуття», ви матимете змогу більше дізнатися про героїчне минуле та сьогодення захисників нашої держави та вшанувати їхній ратний подвиг.

На виставці представлені багатотомний «Літопис УПА», наукові дослідження прикарпатських краєзнавців, зокрема унікальне видання «Реабілітовані історією», книги про Степана Бандеру, Романа Шухевича, Степана Ленкавського та інших визначних діячів визвольного руху.

Зацікавлять читачів нові видання, зокрема, «Лицарі без жаху і без смерти», упорядником якої є Євген Баран, «Останній командир УПА. Життя і боротьба Василя Кука» Аліни Понипаляк, «Моя УПА» Любові Загоровської, найсвіжіші видання-альбоми повстанських світлин «Армія безсмертних» та «Яворівський фотоархів УПА», численні  спогади наших краян - вояків УПА. Не перестають цікавити користувачів романи Михайла Андрусяка «Брати грому», «Брати вогню» та «Брати просторів», твори Михайла Томащука, Миколи Когута, книги серії «Наші партизани» та багато інших.

Тож завітайте до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка на перегляд виставки, щоб ще раз звернутися до тематики визвольних змагань, подвигу героїв УПА.

На сьогодні ця боротьба набула особливого та подвижницького значення, оскільки в жорстокий час, коли підступний ворог розпинає Україну на частини, самовідданий і мужній чин УПА надихає і додає снаги у вирі гнітючого протистояння.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка