Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з Ярославом Ткачівським в ІФОУНБ ім. І. Франка



29 вересня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася тематична зустріч з відомим українським письменником, піснярем, заступником голови НСПУ Ярославом Ткачівським, яка пройшла у контексті пізнавальної акції «Територія спілкування – твоя бібліотека».

Традиційно зустрічі з Ярославом Ткачівським - добрим другом головної книгозбірні краю - увінчуються успіхом, розкішшю спілкування та емоційністю у процесі озвучення авторських строф. Письменник має талант не просто до художнього слова, а й до здатності цим словом тримати у магічному зв'язку слухачів і поціновувачів справжньої лірики.

Молодь, яка цього разу отримала можливість відвідати творчий захід із знаним письменником, заворожено слухала щирі, пересипані справжнім гумором розповіді про поетичне слово, про шлях Ярослава Васильовича до літератури і про складнощі, які зустрілися на цій непростій життєвій стежині.

Натхненна та доброзичлива бесіда автора надихнула присутніх на  запитання про те, що цікавило їх найбільше, зокрема: до якого власного творіння письменник має найбільший сентимент, скільки часу виділяє на свої тексти, чи не було спокуси у нього покинути літературне ремесло і зайнятися чимось іншим тощо.

Відповіді Ярослава Ткачівського були чіткими і лаконічними, наповненими добрими порадами і побажаннями. Поет артистично читав вірші, які ще не увійшли до жодної збірки. Патріотична тематика гармонійно перепліталася із філософською, а інтимна лірика зачаровувала своєю глибиною та образністю.

Директорка обласної бібліотеки, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій щирим словом заохотила молодь до читання і роздумів, акцентувала на значимості книги у людському житті, запросила присутніх стати активними читачами книгозбірні і, звісно, подякувала письменникові за чудову зустріч, побажавши йому творчого натхнення, добра, міцного здоров'я та успіхів.

Ярослав Васильович натомість подякував за співпрацю і привітав усіх причетних із прекрасним теплим святом - Всеукраїнським днем бібліотек.

Після зустрічі усі охочі мали можливість переглянути тематичну книжкову експозицію «Ярослав Ткачівський: письменник коронований словом», яка вразила зацікавлених масштабами та глибиною.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка