Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч із Оксаною Кузів в ІФОУНБ ім. І. Франка



27 вересня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася тематична зустріч з відомою прикарпатською письменницею і журналісткою Оксаною Кузів у контексті пізнавальної акції «Територія спілкування – твоя бібліотека».

Оксана Кузів 2014 року увійшла у літературу зі збіркою бувальщин «Адамцьо», яка у тому ж році стала «Книгою року у молоді Прикарпаття», а наступного - потрапила до списку 80 найкращих книжок України за останнє десятиліття за рейтингом «Україна читає дітям».

Правдиві і проникливі історії, які описує у своїх текстах письменниця, на книжкових полицях довго не затримуються, оскільки одразу знаходять своїх читачів і поціновувачів.

Авторка змальовує долі своїх героїв, мовби вишиває ниткою голки незвідані шляхи. Зізнається, що роман «Собача любов» вона написала за двадцять один день, а «ЩЕмить» - за сімнадцять. Можете собі лише усвідомити той внутрішній трем, який пережила письменниця, поки не відтворила ту інформацію, яка з неї ринула.

Про свої книги Оксана Кузів розповідає ніби про дітей. Їй не вірилося, що вони народились, з хвилюванням очікувала їх виходу в світ, проводила перші зустрічі-презентації, з іронією посміхалася, коли її називали письменницею, раділа, переживала, набирала впевненості.

Усі присутні заворожено слухали розповіді про те, звідки авторка черпає сюжети для своїх художніх текстів, більшість з яких мають реалістичне підґрунтя. Письменниця зізналася, що вона пильно вслухається у діалоги людей у громадському транспорті, лікарнях, вокзалах і звідти бере основу для своїх творів. Це засвідчує, що кожен художній текст має живий оголений нерв людської душі.

Директорка обласної книгозбірні, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій зауважила, що на тематичній книжковій виставці «Мереживо творчої долі Оксани Кузів», яку підготували фахівчині відділу краєзнавчої літератури, добра частина книг відсутня. Це пов'язано з тим, що книги авторки активно читаються нашими користувачами і вихопити із стрімкого потоку людського захоплення якусь книгу доволі важко. Очільниця бібліотеки подякувала Оксані Кузів за теплу та щиру атмосферу зустрічі, побажала творчого натхнення і запросила усіх охочих до традиційної фотосесії на фоні тематичної «PhotoBookZone», яка інстальована у відділі краєзнавчої літератури.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка