Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

1 жовтня – Міжнародний день музики



27 вересня 2023 року до Міжнародного дня музики відділ літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготував бібліоогляд «Миті даровані музикою».

1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день музики.

Як писав Платон: «Музика надихає увесь світ, дарує душі крили, сприяє польоту уяви. Музика додає життя і веселощів всьому існуючому... Її можна назвати втіленням всього прекрасного і всього піднесеного».

Музика ніколи не старіє, вона дозволяє нам поринути в минуле й доторкнутись до майбутнього. Микола Лисенко, Денис Січинський, Микола Леонтович, Борис Кудрик, Мирослав Скорик - це ті великі українці, імена яких завжди із захопленням будуть вимовляти нащадки. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу.

Чимало талановитих музикантів зростила Прикарпатська земля - композиторів Б. Кудрика, Д. Січинського, співаків М. Кривеня, В. Піруса, О. Велку, Б. Кучера, І. Зінковську, Б. Юрківа, О. Кречко, О. Семчука, О. Романюк та ін.

Ми пишаємося Івано-Франківським національним академічним Гуцульським ансамблем пісні і танцю «Гуцулія», українським струнним ансамблем «Quattro corde», академічним камерним оркестром «Harmonia Nobile», а також численними аматорськими колективами, з якими тісно співпрацює ІФОУНБ ім. І. Франка. Вони достойно презентують область на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Їх високий професіоналізм, майстерність є взірцем високого творчого мистецтва, що несе в собі любов до рідного краю, його вікових традицій та сьогодення.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка вітає науковців, музикантів та шанувальників музичного мистецтва з Міжнародним днем музики та висловлює щиру подяку за тісне партнерство музичним колективам, композиторам, диригентам, викладачам музичних шкіл та училищ - тим, хто дарує нам незабутні хвилини спілкування з цим прекрасним, вічним, неповторним мистецтвом.  

А користувачів бібліотеки гостинно запрошуємо у відділ літератури з питань мистецтва на бібліоогляд «Миті даровані музикою». Представлені документальні джерела допоможуть вам пізнати незнане та розширити власне світобачення.

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка