Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Живопис ніжнодушев’я Алли Сініциної



26 вересня 2023 р. в мистецькому залі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося відкриття виставки живопису «Творю своє життя в любові» Алли Сініциної.

Відкриваючи презентацію, модератор Олександр Шинкарук відмітив, що Алла Сініцина народилася у м. Кривий Ріг, а нині проживає у мальовничому місті Івано-Франківську. За фахом  філософ, доцентка кафедри українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету, а за покликанням - митець. Не кожен філософ може бути художником і не кожен художник може бути філософом. Своїм прикладом Алла Сініцина демонструє, як вона знаходить натхнення, натхнення від Бога. Це вже друга експозиція. Вперше свої роботи п. Алла представила на широкий загал в Фортечній галереї «Бастіон».

Таїнство до малювання прийшло до п. Алли несподівано, але не випадково. Занурення у філософські екзистенції Всесвіту, сутнісні основи людського буття, осмислення людини як духовного джерела допомогли перетворити реальність у музику кольору, яка огортає і наповнює її Світлом і Любов'ю.

Алла Сініцина поділилася з присутніми роздумами про свою творчість та експоновані на виставці художні роботи, зокрема, зауважила: «Процес творення картин - це мій видих Любові у Світ, це пульсація мого серця, розмова моєї Душі. Я творю власний Всесвіт, розчиняючись у кольорі образів і стаю пензликом в руках Бога».

Картини Алли Сініциної - це спроба покласти на полотно переспів власних почуттів.... це заглиблення у внутрішню природу моменту проявлення життя, це спроба зцілення і очищення щоб відкрити серце для безумовної Любові... це нагода передати мудрість власного досвіду життя.... це розкриття буття справжнього «Я». Це потреба донести відчуття Світла, що надає сили для освітлення нашого проявлення, для творння миру і щастя.

Сьогодні на відкриття експозиції живопису ніжнодушев'я Алли Сініциної прийшли друзі, колеги по роботі, представники інтелігенції краю, читачі бібліотеки.

Привітали художницю з персональною виставкою відомі митці та громадські діячі. Слово тримали: Володимир Качкан - академік, завідувач кафедри українознавства і філософії ІФНМУ, історик і теоретик української літератури; Богдан Губаль - професор кафедри дизайну і теорії мистецтва ННІ ПНУ ім. В. Стефаника; Марія Гуцол - докторка філософії, доцентка кафедри мовознавства ІФНМУ, голова ІФ МОВУД «Просвіта» ім. Т. Шевченка; директорка обласної книгозбірні Людмила Бабій.

Тож гостинно запрошуємо читачів, мешканців та гостей міста до нашої книгозбірні на перегляд виставки живопису Алли Сініциної «Творю своє життя в любові».

Виставка діятиме до 08 жовтня 2023 р.

Світлини

https://www.youtube.com/watch?v=MfcOV5MWUIU
Художниця Алла Сініцина презентувала виставку живопису "Творю своє життя в любові" (402-й канал)

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка