Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з Іваном Гнатюком в ІФОУНБ ім. І. Франка



26 вересня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася тематична зустріч у контексті пізнавальної акції «Територія спілкування – твоя бібліотека» із сучасним, творчим, цікавим, відкритим до спілкування священником Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Іваном Гнатюком.

Популярний 28-річний священник із Івано-Франківська за допомогою інстаграму щодня об'єднує в молитві десятки тисяч людей.

«Ламаю стереотипи про Церкву», «Online Молитва на вервиці о 21:00», «Все так не буде, буде краще...», «Хто спить - той не грішить» - це слова з опису сторінки в Instagram, яка станом на сьогодні має 283 тисячі підписників, яких блогер-священник добродушно називає друзями. Мета сторінки - координувати вірян в спільній молитві онлайн, збираючи на щоденну вервицю до 65 тисяч людей. Усіх об'єднаних у спільному духовному зв'язку о. Іван називає «Молитовною армією» і щиро вірить в те, що разом з ним такі самі християни, що він не один, і разом ми можемо багато чого досягти завдяки спільній молитві.

Представила сучасного священника для громадськості завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик. Вона розповіла про структуру заходу і побажала усім присутнім гармонії та внутрішнього балансу.

Іван Гнатюк невимушено, однак переконливо, розповідав про своє покликання служити Богові та людям в інтернеті, міркував про особливості онлайн-молитви та про відповіді від Бога, які можна отримати, якщо сильно цього захотіти.

Цікавою була розповідь про те, як у о. Івана виникла ідея створити кілька онлайн-сторінок у різних соціальних мережах (Інстаграм, Фейсбук, Тік-Ток), які викликають як схвалення, так і засудження. Але священник не засмучується, оскільки переконаний, що будь-яка реакція - це перший крок до усвідомлення та прийняття. Він вважає, що популярність його віртуальної сторінки полягає у стабільності й в тому, «що я кожен день, незважаючи ні на що, стараюся бути онлайн. Також у тому, що мені можуть написати, і я стараюся відповісти на ті повідомлення. Ще дуже гарною ініціативою є дев'ятниці. Завжди в перших числах місяця ми молимося дев'ятниці. Кожного разу вони різні - задля того, щоби молитовно згуртуватися, посилити нашу молитву. Коли був коронавірус, ми молилися за наше здоров'я. Тепер, коли ми є в часі повномасштабної війни, молимося в особливіший спосіб за мир, за перемогу України, за кожного воїна».

Натхненні історії про пошук себе та власного шляху пожвавили інтерес серед присутніх, які «засипали» о. Івана Гнатюка цікавими та деякою мірою філософськими питаннями, на які священник без жодного збентеження та спантеличення відповідав.

Директорка головної книгозбірні краю, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій подякувала мудрому та харизматичному Отцеві за доречні та розлогі відповіді, окремо звернула увагу на озвучені ним настанови, адресовані в бік молодого покоління, розповіла про тематичну книжкову експозицію «Церква. Духовність. Нація» і запросили усіх охочих уже до традиційної фотосесії на фоні тематичної «PhotoBookZone», яка інстальована у відділі краєзнавчої літератури.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка