Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Туристичний потенціал українських міст»



27 вересня 2023 р. у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організована тематична книжкова виставка «Туристичний потенціал українських міст», присвячена Всесвітньому дню туризму.

Краще ніж подорожі людство поки нічого не придумало. До того ж, будь яка мандрівка дарує безліч знань, спогадів та емоцій. Подорожуючи, людина краще починає розуміти, чого вона хоче від життя, з'являється бажання бути незалежним та формуються її цінності.

В нашій країні є безліч міст і містечок, які обов'язково варто відвідати. В першу чергу для того, щоб краще пізнати рідну Україну, відкрити для себе її унікальні природні та історико-культурні пам'ятки. Кожне місто - неповторне, має свою колоритність та зберігає особливу атмосферу минулих епох.

 У національній архітектурній спадщині важливе місце посідають пам'ятки оборонного будівництва, а саме замки, фортеці, палаци. Їхні стіни зберігають міфи і легенди історичного минулого України, перемоги й поразки наших пращурів.

На сучасному етапі туристична індустрія в Україні є однією з найбільш постраждалих галузей під час війни. Через числення ракетні обстріли внутрішній туризм у нашій державі не може нормально функціонувати і розвиватися. Війна, що триває, призвела до зменшення кількості туристів, які відвідують Україну, та скорочення доходів до державного бюджету від туристичної діяльності, особливо в постраждалих регіонах.

Завітайте у відділ економіко-виробничої літератури головної книгозбірні і познайомтеся з виданнями, які розкривають туристичний потенціал українських міст.  Тут ви відкриєте для себе принади рідного Івано-Франківська, старовинного Львова з ароматами кави, столичного Києва з древніми соборами і палацами, «Маленького Парижа» - Чернівців, міста семи культур - Кам'янця-Подільського, міст-перлин Закарпаття, козацьких столиць Чигирина й Батурина тощо. Крім того, запропоновані книги знайомлять з історико-архітектурними пам'ятками, розташованими в окупованих регіонах України - Криму й Луганщині.

Запрошуємо до перегляду!

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка