Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч із Олексієм Гнатковським в ІФОУНБ ім. І. Франка



25 вересня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч у контексті пізнавальної акції «Територія спілкування – твоя бібліотека» із відомим українським театральним режисером, актором театру та кіно, заслуженим артистом України Олексієм Гнатковським.

У творчому доробку митця багато цікавих та нестандартних ролей, однак межі його творчої натури прагнули обширу і він спробував себе й в режисерському амплуа.

Після 24 серпня 2023 року, коли у прокат вийшла найдорожча стрічка часів незалежної України «Довбуш», де Олексій Гнатковський зіграв одну із головних ролей - брата Олекси Довбуша Івана - навколо його неординарної та яскравої постаті пожвавився культурний інтерес.

Із часу повномасштабного вторгнення росії в Україну Олексій Гнатковський активно займається волонтерством. Разом із дружиною вони заснували сімейний благодійний фонд, зібравши понад 6 мільйонів гривень на потреби військових.

Представила присутнім популярного і талановитого актора заслужена працівниця культури України, директорка ІФОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій, яка зазначила, що культурний спротив - це один із можливих способів боротьби на ментальному рівні, оскільки через культурний продукт, а саме через книги, кіно, музику, українці мають можливість пізнавати себе та свою історію.

Директорка привернула увагу до символічної книжкової експозиції «Національний щит України», підготовленої працівницями відділу краєзнавчої літератури. Книжкова виставка репрезентує собою панорамні художні та наукові дослідження, які присвячені легендарній постаті відомого опришка Олекси Довбуша.

Людмила Бабій розповіла також про низку зустрічей, які будуть проводиться в обласній книгозбірні з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, охарактеризувала тематику прийдешніх заходів і специфіку їх проведення.

Олексія Гнатковського зустрів повний зал палких прихильників і шанувальників. Найцікавіше, що харизматична та рвійна постать талановитого актора зуміла зібрати навколо себе аудиторію різноманітного формату: від молодих і амбітних до зрілих і самодостатніх особистостей.

Актор охоче відповідав на безліч цікавих, часом провокативних запитань, які нестримним потоком ринули із захопленого залу, майстерно перетворювався на героїв своїх вистав, емоційно розповідав про історії із власного життя, поділився закуліссям зйомок популярного фільму «Довбуш» і навіть не боявся говорити про труднощі, які спіткали цілу команду в процесі закадрової роботи.

Після завершення насиченої та емоційної зустрічі усі охочі мали можливість отримати автограф знаменитого митця, а також зробити символічну світлину на фоні тематичної «PhotoBookZone», яка інстальована у відділі краєзнавчої літератури.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка