Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація біографічного роману Дмитра Іванціва «Ми - Вони»



21 вересня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація біографічного роману письменника з Калуша, члена НСПУ Дмитра Іванціва «Ми - Вони» про шістдесятника, дисидента, композитора Вадима Смогителя за участю самого героя роману.

Розпочала творчу зустріч заслужена працівниця культури України, очільниця  головної книгозбірні області Людмила Бабій, представивши автора книги - письменника Дмитра Іванцева та головного героя роману Вадима Смогителя - українського композитора, правозахисника, дисидента, шістдесятника, політв'язня, який проживає у м. Жмеринка Вінницької області. Директорка відзначила цінність презентованої книги, адже вона базується на спогадах справжнього патріота та борця за волю України.

Людмила Бабій передала слово модератору презентації  Євгену Барану - голові Івано-Франківської обласної організації НСПУ, літературному критику, кандидату філологічних наук, заслуженому працівнику культури України.

Євген Баран розповів про перше знайомство з Вадимом Смогителем, майстерно залучаючи до розмови автора книги Дмитра Іванціва, який поділився досвідом написання біографічного роману та зазначив, що основною метою книжки є донести правду про події 60-70 х років минулого століття серед української інтелігенції в умовах московського окупаційного режиму.

У своєму палкому зверненні до присутніх Вадим Смогитель розповів про арешт і перебування у засланні, наголосив, що у багатьох випадках його погляд не збігається з так званою офіційною оцінкою як фактів, так і поведінки авторитетних людей того часу. Погодитися з цим чи ні - справа читача, але він має про це знати.

Висловили свої враження від роману заступник голови Національної спілки письменників України, поет і прозаїк Ярослав Ткачівський,  голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, заступник голови товариства «Просвіта» в м. Калуші Іван Ткачук,  лауреат Шевченківської премії, поет і художник з Херсону Анатолій Кичинський, письменник Василь Бабій. Своїми спогадами про період, описаний в романі, поділився колишній дисидент Михайло Якубівський з Києва.

Свою нову пісню «Доля» виконав письменник і пісняр Володимир Гловацький.

Примірники презентованої книги поповнять фонди обласної книгозбірні.

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка