Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Клуб української мови для внутрішньо переміщених людей в обласній книгозбірні



19 вересня 2023 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка у відділі соціокультурної проєктної діяльності відбулося перше засідання нового етапу засідань клубу української мови для ВПО, де в безпечному й затишному колі однодумців учасники зможуть покращити власне мовлення, дізнатися про цікавинки української мови та поспілкуватися на різні теми.

Модераторкою клубу буде Любов Процюк, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, давня партнерка і волонтерка бібліотеки.

Учасниками клубу стали переселенці з різних міст України (Харків, Лисичанськ, Луганськ, Сєвєродонецьк), які через повномасштабну війну були вимушені покинути свої рідні домівки і знайшли себе в Івано-Франківську. Головною метою участі є подолати «мовний бар'єр», вибудувати фундамент - системні знання граматики української мови, які часто призводять до прикрих помилок. А на розмовних зустрічах ми попрактикуємося й позбудемося багатьох мовних покручів.

На заняттях ми спілкуватимемося на різноманітні теми, читатимемо твори українських класиків і сучасних авторів, обговорюватимемо їх. У теоретичній частині модераторка пояснюватиме певні мовні аспекти: нюанси вимови та складні моменти граматики. І будемо говорити, теревенити, гомоніти, балакати, балагурити, сокотіти, щебетати українською досхочу!

          Зустрічі відбуватимуться один раз на тиждень, щовівторка о 15.00 год.

          Розмовний клуб дозволить учасникам та учасницям:

-         приємно проводити час у товаристві, де всі володіють українською мовою на приблизно однаковому рівні;

-         почати нове (україномовне!) життя з новими знайомими та заохотити давніх друзів також спілкуватися українською;

-         учитися не лише на власних, але й на чужих помилках;

-       перебувати в доброзичливій, товариській, теплій атмосфері, де із кожною новою зустріччю ваше коло все більше перетворюватиметься на родину.

Кого зацікавила ця інформаційна послуга обласної книгозбірні = телефонуйте за телефонами +380507267771, +380689412045 або заходьте до нас за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46 (приміщення Арени-центру, 1-й поверх, бібліотека).

Cвітлини

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка