Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Хай буде мир – віднині і довіку



З 18 вересня 2023 року у відділі абонементу ІФОУНБ ім. І. Франка діє книжкова виставка-утвердження «Хай буде мир – віднині і довіку», присвячена Міжнародному дню Миру.

 

Двадцять п'ять років тому резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада встановлено Міжнародний день Миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він відзначається ООН і закликає людей не тільки задуматися про мир, але й робити все заради нього.

Підтверджуючи відданість України ідеалам миру та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН, з 2002 року цей день відзначаємо щорічно 21 вересня.

Мир у рідній Україні - це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. За мир в Україні боролося не одне покоління наших пращурів, тому український народ,  як ніхто інший, знає ціну миру.

       І сьогодні, коли в нашій країні повномасштабна війна та проливається людська кров, це свято особливе: ми низько схиляємо голову перед тими людьми, які підтримують найцінніше на цій планеті - Мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.

Запрошуємо всіх читачів завітати до відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка для перегляду виставки «Хай буде мир - віднині і довіку». Тут  представлені  наукові, науково-популярні, публіцистичні, художні видання, які розкривають взаємовідносини між людиною і світом: «Відлуння війни і миру в небі й на землі» Галини Тарасюк, «У камуфляжі й бронежилеті» Ольги Слоньовської, «Війна Путіна проти України» Тараса Кузьо, «Про гріхи і чесноти» Любомира Гузара, «Паломництво до Цариці Миру» Анатолія Семенюка, «Велика боротьба і найбільша надія» Еллен Уайт, «Мадонна Миру» Олександра Букатюка, «П'ять мов вибачення» Гері Чемпена.

 

ВІРИМО, що невдовзі настане довгоочікуваний МИР,

здобутий НАШОЮ ПЕРЕМОГОЮ!

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка