Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Новації – невичерпні ресурси економіки



15 вересня 2023 року з нагоди Дня винахідника і раціоналізатора України у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організована тематична книжкова виставка «Новації – невичерпні ресурси економіки».

Країна без науки не має майбутнього. Її інтелектуальна міць прославлена десятиліттями невтомної праці наших співвітчизників, імена яких золотими літерами вписані в історію світової науки.

Більше ніж за 30 років незалежності Україна відкрила світові безліч винаходів, які застосовуються у різноманітних галузях економіки. Наша держава має унікальні перспективи, невичерпні можливості та цінні ресурси.

Сьогодні ні в кого не викликає сумніву, що здобутки українських науковців є важливим чинником соціально-економічного, духовного розвитку та прогресу. З розвитком технологій та нововведень ми отримуємо невичерпні джерела знань і можливостей, а головне - вміти ними правильно розпорядитися. Саме з ефективним використанням національного наукового потенціалу пов'язане майбутнє нашої держави. Адже будь-яка наукова розробка, створена в Україні, - інвестиція в економіку держави.

Попри війну, науковці продовжують працювати над ідеями, що виникли до війни, а також завзято генерують нові. Переживаючи за екологію, дбаючи про здоров'я, вони шукають сучасні джерела електроенергії, розробляють інноваційні пристрої для захисту Батьківщини. Перемога неодмінно буде за нами!

Видання, представлені на тематичній книжковій виставці «Новації - невичерпні ресурси економіки» розповідають про відомих сучасних українських винахідників, які своїми здобутками сприяють розвитку економіки країни.

Виставку доповнюють журнали та ексклюзивні буклети голови обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України Богдана Середюка. У них описано життєвий і творчий шлях членів Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці», їхній внесок у винахідницьку скарбницю нашого краю.

Колектив ІФОУНБ ім. І. Франка щиросердечно вітає винахідницьку спільноту Прикарпаття з професійним святом!

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка