Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка в обласній науково-практичній конференції винахідників



14 вересня 2023 року відбулася обласна науково-практична конференція «Непереможні, бо винахідливі», приурочена професійному святу Дню винахідника і раціоналізатора України та 65-річчю заснування Івано-Франківської обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів.

Голова обласної ТВР Богдан Середюк розповів про історію створення організації, що бере початок від 31 липня 1958 року. Тоді відбулася перша установче засідання, зорганізоване Герасимом Терсеновим, який залишив в літописі товариства чимало яскравих сторінок.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України, наближаючи нашу Перемогу.

До почесної президії конференції запросили відомих вчених, Заслужених діячів науки і техніки України Євстахія Крижанівського та Миколу Рожка, директорку ІФОУНБ ім. І. Франка Людмилу Бабій, а також президентку обласної СНІО України Лідію Шляхтич.

«Сьогодні ми з вдячністю згадуємо всіх творчих особистостей, які своїми здобутками творили інтелектуальну міць нашої держави» - зазначив Б. Середюк. Він поздоровив усіх присутніх з професійним святом, побажав нових інноваційних ідей, міцного здоров'я та подякував нашим ЗСУ за можливість творити.

Вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Івано-Франківська (наставниця Наталія Скрипка) виступили з новою сучасною етно колекцією одягу «Княжа», присвячену 1125-літтю м. Галича. Пісенним привітанням став виступ народного колективу «Горлиця» з с. Саджава Богородчанська ОТГ, який виконав твори на слова Богдана Середюка.

Обласна організація ТВР приділяє велику увагу досягненням юних кмітливців. Одним із них є  Юрій Тумир, який разом із наставником Олександром Аронцем розробили дрон-розвідник-міношукач.

Під час конференції відбулося нагородження лауреатів обласних премій ім. Г. Терсенова та іменної премії Марії Волосовської.

У номінації «Надія і перспектива - в перемозі» відзначена директорка головної книгозбірні, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій. ВІТАЄМО!

Обласна бібліотека організувала розгорнуту книжкову виставку «Досягнення вчених і винахідників Івано-Франківщини», на якій були репрезентовані напрацювання науковців, членів ІКТО «Галицькі кмітливці».

Конференція проходила в атмосфері активного спілкування, цікавих дискусій, пропозицій та побажань.

У своєму виступі Людмила Бабій представила бібліографічний покажчик «Вчені-винахідники на допомогу навчальному процесу», укладений фахівцями відділу економіко-виробничої літератури обласної бібліотеки;  вручила подяки  Лідії Шляхтич та Богдану Середюку за вагомий особистий внесок у розвиток винахідництва і раціоналізаторства краю, плідну співпрацю з ІФОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності ІКТО «Галицькі кмітливці» та з нагоди 65-ліття заснування обласної організації ТВР України.

Учасники урочистого зібрання одноголосно прийняли резолюцію обласної науково-практичної конференції «Непереможні, бо винахідливі».

Світлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка