Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка на книжковому фестивалі Kyivbookfest



09 вересня 2023 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка приєдналися до онлайн трансляції книжкового фестивалю Kyivbookfest, де відбулися три заходи в рамках Дискусійної програми для бібліотечної спільноти.

Перша сесія мала тему «Бібліотечні фонди: актив чи пасив для розвитку людського капіталу?», на якій велася дискусія щодо взаємодії читачів, бібліотек, видавців, держави. На часі актуальним є вилучення російських видань з фондів бібліотек, тому значну частину заходу обговорювали сам процес, який зараз відбувається в українських бібліотечних установах. Також говорили про задоволення запитів читачів. Учасниками дискусії були: Інна Божко, представниця Міністерства культури та інформаційної політики України, Олександра Коваль, Олег Сербін, Ігор Степурін, Віктор Круглов.

Друга сесія була присвячена обговоренню питання «Електронні видання: побудова моделі «Видавець-бібліотека-читач»». Фахівцями була представлена польська безкоштовна програма Legimi, яка надає необмежений доступ до понад 200 000 книг за підпискою (електронні книги, аудіокниги та синхронні книги). Проговорили про українську цифрову бібліотеку, яка технологічно вже готова і з 2024 року планується поступово вводитися в дію. Учасники дискусії: Ігор Огура, Сергій Опанасенко, Богдан Будний, Ольга Романюк.

Третя сесія - «Поповнення бібліотечних фондів. Хто, як, звідки?», де говорили про обов'язковий примірник та можливості поповнення фондів сучасною книгою. Учасники: Олександра Коваль, Євгенія Антонюк, очільниця відділу культури Ірпінської міської ради, Сергій Опанасенко, Ігор Степурін, Віктор Круглов, Яна Біленко та Іванна Щербина, представниці провідних київських бібліотек..

Модераторкою всіх заходів була Оксана Бруй, Президентка ВГО «Українська бібліотечна асоціація».

Cвітлини

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка