Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Підвищення фахової кваліфікації бібліотечних працівників



29-31 серпня 2023 року фахівці відділу соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Л. Жирик, М. Цюпа та М. Ілюк пройшли онлайн-курс підвищення кваліфікації на тему «Проведення онлайн-заходів», який складався з трьох тренінгів. Організатори тренінгу: Студія Open Media Space Центру «Вікно в Америку» у співпраці з ГО «Запорізька бібліотечна асоціація», Регіональним консультаційно-тренінговим центром Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки за фінансування Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Тренеркою була завідувачка Регіонального консультаційно-тренінгового центру Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки Ганна Мацієвська.

На тренінгу 1 розглядалися питання, як обрати техніку для проведення онлайн-заходів, адже від цього залежить якість надання послуг відвідувачам бібліотеки. Тренерка проговорила технічні властивості смартфону, вебкамери, відеокамери та цифрової фотокамери, за допомогою яких ведуться трансляції бібліотечних заходів. Окремо зупинились на перевагах та недоліках цих ґаджетів. 

Темою тренінгу 2 був «Огляд платформ для проведення онлайн-трансляцій». Найважливішими і найбільш популярними є YouTube, Facebook, Instagram. Учасники курсу мали можливість ознайомитися з технічним функціоналом цих платформ, покроково пройти налаштування трансляції прямого етеру.

На третій день онлайн-курсу ми здійснили огляд корисних інструментів для проведення трансляцій. Це - програми та сервіси для керування трансляціями OBS Studio, Restream та багато інших.

Курс проводився на платформі Microsoft Teams. Для перевірки отриманих знань учасники онлайн-курсу отримали гугл форму з питаннями фінального тесту, після успішного проходження якого отримають сертифікати з підвищення кваліфікації.

Cвітлини

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка