Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ВільноХаб_працевлаштування: Алгоритми дій в процесі пошуку роботи



05 липня 2023 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся онлайн захід в рамках проєкту ВільноХаб: працевлаштування, який втілюється у межах програми «Мріємо та діємо», впроваджується за фінансової підтримки USAID Ukraine-USAID Україна та виконується IREX in Ukraine. Лекторкою події була Л. Жирик, заступник директора, координаторка даного проєкту.

Учасниками тренінгу були молоді люди віком 18-35 років, які перебувають на обліку по безробіттю у Долинській філії обласного центру зайнятості, з яким обласна книгозбірня співпрацює з метою надання послуг з працевлаштування.

На сьогоднішній день для молодих людей є всі можливості навчитися визначати пріоритети, планувати, наполегливо працювати, дізнаватись більше, ставити цілі та досягати успіху у навчанні, а в майбутньому - в кар'єрі. Для того, щоб стати успішними - важливо мати реальну мету, якої можна досягти, визначивши цілі на шляху до її здійснення. Важливо також знати, які засоби знадобляться для їх досягнення. І не сходити з цього шляху попри всі невдачі та помилки. Про це ми говорили в першій частині тренінгу.

Далі Л. Жирик представила доповідь на тему «Мистецтво самопрезентації». Зокрема розглядали питання, як правильно скласти резюме, написати мотиваційний лист, пройти особистісний SWOT аналіз. Особлива увага була звернена на професійні та особистісні навички  молоді, пріоритетні  на ринку праці. До переваг молодих фахівців слід віднести: гнучкість інтелекту, бажання діяти, пізнавати нове, здатність легко пристосовуватися до різних ситуацій і вирішувати їх, цілеспрямованість, прагнення до успіху та визнання. Проговорили і основні недоліки, основним з яких  є відсутність професійного та життєвого досвіду. Саме тому наголосили, що основними розділами при написанні резюме є: професійна мета, ключові навички, освіта, розповідь про себе, особисті якості. Також доповідачка детально презентувала особливості, окремі поняття та погляди для складання резюме, загальноприйняті норми.

Під час  проведення тренінгу його учасники мали можливість задавати питання і подискутувати в контексті теми працевлаштування і вміння самореалізації.

Світлини

Оновлено 20-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка