Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Цінне книжкове поповнення від Воєводської публічної бібліотеки в м. Ополе, Республіка Польща



12-16 червня 2023 року делегація Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка під керівництвом директорки Людмили Бабій перебувала з візитом у польських колег – Воєводській публічній бібліотеці ім. Е. Смолки в м. Ополе (директор Тадеуш Хробак). Окрім фахових зустрічей та обміну професійним досвідом у рамках партнерства відбувається взаємне поповнення бібліотечних фондів новими виданнями. Цього разу наші фонди збагатилися на 167 нових книг польською та німецькими мовами.

Співпраця з польською книгозбірнею триває вже понад 15 років з часу підписання 2005 року Угоди про співпрацю між головними бібліотеками Івано-Франківщини та Опольського Воєводства.

Впродовж багатьох років плідної співпраці фонди відділу літератури іноземними мовами ІФОУНБ ім. І. Франка поповнились на більш ніж 700 книжок з різних галузей науки, словниками, художніми і довідковими виданнями, туристичними путівниками, фаховою бібліотечною літературою. У відділі створено Фонд Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки, в якому зібрані усі медіа, подаровані бібліотекою-партнеркою.

 Останній візит бібліотечної делегації до польської бібліотеки був надзвичайно успішним не тільки для збагачення фахових знань, а й дозволив обласній книгозбірні значно поповнити фонди польської та німецької літературою.

Серед подарованих видань читач знайде нові томи з серії «Kresowa Atlantyda» польського історика, професора Славоміра Ніцеї, нова книга лауреатки Нобелівської премії Ольги Токарчук, видання Каміля Яніцького про Вавель - резиденцію польських королів у Кракові та важливе місце для польського народу, дослідження Міхала Русінека про польську поетесу, видатну особистість Віславу Шимборську, а також твори Анджея Стасюка, Йоанни Батор, Реміґіуша Мруза та інші. Також до колекції ввійшли кілька перекладів творів популярних польських письменників українською мовою, які були видані у Польщі 2022 року.

Зацікавлення викличе й підбірка книжок сучасних німецьких письменників.

Колектив Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка висловлює щиру вдячність Воєводській публічній бібліотеці ім. Е. Смолкі за багаторічну співпрацю та книжкові дарунки для користувачів обласної книгозбірні.

Cвітлини

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка