Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка у вебінарі «Діджиталізація в архівній та бібліотечній сферах України»



28 червня 2023 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь у вебінарі для професіоналів в архівній та бібліотечній справі, організованого Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з ВГО Українська бібліотечна асоціація та ALIPH Foundation (Міжнародний альянс із захисту культурної спадщини в зонах конфлікту). Темою онлайн заходу були питання «Оцифрування культурного надбання: виклики та сучасні практики» в рамках реалізації заходів, спрямованих на створення Національної електронної бібліотеки України, головною метою якої є збереження документальної спадщини України шляхом її оцифрування та представлення в Інтернеті.

Зі вступним словом до учасників вебінару звернулася Анастасія Бондар, заступниця міністра культури та інформаційної політики України.

Ключовими спікерами серед міжнародних експертів були професіонали з Альбертського університету, Канада Андрій Черневич та Марина Чернявська; Марсі Хопкінс, Голова міжнародного відділу Британської бібліотеки; Тод Свонссон, Фонд Дж. Пола Гетті; Колумба Стюарт, виконавчий директор OSB/HMML. З українських професіоналів своїм досвідом ділилися Надія Халак, вчений секретар Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України та Тарас Тимо, директор представництва HMML в Україні.

Теми виступів експертів на вебінарі включали загальні питання оцифрування та стандарти метаданих, вибір обладнання для оцифрування та зберігання цифрових копій, технічну підтримку та програмне забезпечення, кібербезпеку.

Cвітлини

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка