Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Аналіз краєзнавчого соціологічного моніторингу



2023 року працівники відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка провели соціологічний моніторинг «Вивчення запитів студентської молоді з питань історичного краєзнавства».

Першочергове завдання Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка - постійне удосконалення роботи. Відповідність її вимогам та інформаційним запитам читачів й намагались вивчити фахівці обласної бібліотеки.

Реалізація дослідження передбачала розробку анкет для респондентів - студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника різних студентських статусів та курсів, адже впродовж багатьох років триває плідна співпраця відділу краєзнавчої літератури та доцента кафедри історії України, доброго друга та партнера бібліотеки Андрія Королька.

В рамках співпраці щороку відбувається декілька засідань історико-краєзнавчої лабораторії «Івано-Франківщина історична» - своєрідного навчально-методичного семінару для студентів-істориків ПНУ імені Василя Стефаника. На зустрічах у бібліотеці користувачі знайомляться із родзинкою краєзнавчого відділу - топографічним каталогом, який є безцінною джерельною базою з історії населених пунктів нашої області та отримують від викладача Андрія Королька завдання - здійснити бібліографічний опис 100 джерел з історії своєї малої батьківщини та анотаційно описати 30-40 з них на вибір.

Аналіз проведеного дослідження вміщено у виданні за посиланням https://www.calameo.com/read/00282079184f5c2f2a712?trackersource=library

Втішно, що результати дослідження показали, що 24% звернень до бібліотеки - з ненавчальних мотивів. Це свідчить про необхідність бібліотечних послуг, окрім освітнього процесу, й для особистісного розвитку майбутніх спеціалістів.  

95% респондентів задоволені повнотою фонду відділу краєзнавчої літератури.

100% респондентів задоволені якістю послуг та сервісом обслуговування працівниками відділу краєзнавчої літератури, а 7% опитаних хотіли б стати членом краєзнавчого клубу при бібліотеці та залишили свої контакти, що вкотре доводить зацікавленість майбутніх істориків та важливість бібліотечних послуг для них.

Проведення таких досліджень є необхідними для ефективної діяльності бібліотеки, якісного задоволення потреб читачів та удосконалення роботи головної книгозбірні області.

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка