Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Групи психологічної самопідтримки ВПО в обласній книгозбірні



18 червня 2023 року в просторі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка у відділі соціокультурної проєктної діяльності відбулося перше засідання групи психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Такі групи діють в рамках програми «Єднання заради дії», яка впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні) разом з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США.

Розпочала зустріч Христина Шовкопляс, регіональна представниця програми «Єднання заради дії» в Івано-Франківській громаді, яка представила основну місію програми, її діяльність та можливості.

Л. Жирик, заступниця директора ІФОУНБ ім. І. Франка, надала інформацію про діяльність та послуги книгозбірні для ВПО, а це: клуб англійської мови для жінок ВПО, надання консультацій з працевлаштування та можливість безкоштовного користування інтернетом та технічним обладнанням, проведення тренінгів з медіаграмотності, майстер-класів для дітей ВПО.

Групи психологічної самопідтримки - безпечний простір, де можна підтримати себе у складні часи, поділитись власним досвідом, думками та почуттями, а також вислухати інших. Спільне переживання травматичних подій допоможе знайти нову опору і підтримку, подивитись на проблеми під іншим кутом та побудувати плани на майбутнє для себе і близьких.

Під час зустрічей у невеликих групах учасники зможуть покращити навички регулювання свого емоційного стану, розуміння оточуючих, налагодження зв'язку з собою, розуміння своїх потреб та бажань, а також відновлення свого ресурсного стану. 

Ведучими груп є учасниці тренінгу «Стійкість під час війни» Оксана та Світлана, які отримали навички та знання з психологічної підтримки від програми «Єднання заради дії» та мають бажання допомагати іншим.

Групи підтримки супроводжуються методологічною допомогою команди програми «Єднання заради дії» - дворічної програми, яка має на меті допомогти внутрішньо переміщеним особам (ВПО) в Україні навчитися цінним навичкам вирішення конфліктів і адвокації задля зменшення їх вразливості та підвищення згуртованості громад. Програма реалізується в 25 громадах 15 областей України.

Одним із основних інструментів програми є семінари та тренінги з реалізації соціальних проєктів, адвокації прав та інтересів ВПО, а також обміну досвідом між активістами з різних областей.

Світлини

 

Оновлено 15-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка