Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Глибинні сенси творчості: Еріх Марія Ремарк, Джордж Орвел



Виставка-вшанування із циклу „Постаті перехідні і вічні“, відкрита 20 червня 2023 року у відділі абонементу Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, приурочена відразу двом ювілейним датам: 125-річчю від дня народження німецького письменника Еріха Марії Ремарка та 120-річчю від дня народження британського письменника Джорджа Орвела.

Без перебільшення можна сказати, що це - Особистості, які мали неабиякий вплив і на культуру, і на літературне життя загалом. Сповідуючи суспільно-демократичні цінності, вони без вагань висловлювали власні політичні переконання у своїх творах. Незалежно від того, критикували вони тоталітарні уряди, соціальну нерівність чи бідність, застерігали світ від війни, їхні книги вказували на жахливі, але важливі істини ХХ століття.

Переконатися у правдивості цього твердження допоможе бібліотечна виставка „Еріх-Марія Ремарк, Джордж Орвел. Глибинні сенси творчості", де кожен зацікавлений читач знайде найвідоміші і найпопулярніші романи, зокрема Ремарка Е.М.: „На Західному фронті без змін", „Три товариші", „Повернення", „Час жити і час помирати", „Чорний обеліск" - життєвий біль і переживання автора, частково автобіографічні: „Тріумфальна арка", „Люби ближнього свого" та Орвела Дж.: „У злиднях Парижа і Лондона", „Донька пастора", „Данина Каталонії", „Ковток повітря", а ще - „1984" і „Колгосп тварин" - роман-антиутопія і алегорична політична притча, які принесли світову славу своєму автору.

Тож запрошуємо до відділу абонементу ОУНБ ім. І Франка, адже з огляду на стан нашого сучасного світу, можна з упевненістю сказати, що твори письменників, презентовані на книжковій виставці „Еріх-Марія Ремарк, Джордж Орвел. Глибинні сенси творчості" залишаються незмінно актуальними впродовж багатьох десятиліть.

 

 

 

 

 

Оновлено 17-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка